Frans Verschuur in F1 aan Tafel: "Strategie Red Bull doorslaggevend in overwinning Max"

2nd-pitstop-max-verstappen

Frans Verschuur, pit-reporter Jack Plooij en radio-dj en autosportliefhebber Rob van Someren waren deze week te gast in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Met presentator Mattie Valk blikten zij terug op de kampioensrace van Max Verstappen. Frans Verschuur vindt dat Red Bull Racing een doorslaggevende strategie doorvoerde voor de overwinning van Max in de laatste raceronde.

"De strategie van Red Bull was de doorslaggevende strategie in de overwinning van Max", vertelt Verschuur in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel. Hiermee doelt hij op de pitstop van Red Bull Racing waar ze ervoor kozen de rode band op de wagen van Verstappen te zetten. Max Verstappen kon zo de laatste ronde aanvallen op Lewis Hamilton, die nog de oude harde banden onder zijn bolide had geschroefd.

Winnende zet was een risico

"Ik denk dat wanneer Mercedes Hamilton gewoon binnen had gehaald om hem op de rode band te zetten, Max er nooit langs gekomen was", vervolgt Verschuur. "Dit was natuurlijk een risico, maar Red Bull nam deze wél en dat was de winnende zet."

Niet alleen de laatste pitstop was van belang voor de overwinning van Verstappen, maar ook de aanvallende strategie van de rest van de race had hier bijdrage aan. Daarnaast was er natuurlijk ook teamgenoot Sergio Pérez die enorm veel heeft geholpen om Verstappen terug te brengen in de kampioensstrijd de tweede helft van de race. Verschuur zegt hierover: "In de kwalificatie hielp hij al enorm. Een tow geven op die snelheid is ontzettend moeilijk." Of die tow de sleutel was tot de pole position van Max, beantwoordt Verschuur vastberaden: "Ja. Zonder tow was het gat echt veel kleiner geweest. Ik weet niet of hij het dan had gered."

SI202112110241_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

'Pérez naar Red Bull voor overwinningen'

Op de vraag of Sergio Pérez nu de ideale teamgenoot van Verstappen is, antwoordt Jack Plooij: "Ik denk dat het moeilijk is, vooral om jezelf helemaal in te leveren voor je teammaat. Pérez is naar Red Bull gekomen om overwinningen te halen, niet om alleen maar Max te helpen." Verschuur voegt hieraan toe dat er iemand moet zijn geweest binnen het team die tegen Sergio Pérez heeft gezegd dat hij niet zal gaan winnen van Verstappen. "En als niemand dit heeft gezegd, wil ik dat wel doen", was de uitsmijter van Verschuur.

Less meer: F1 aan Tafel: Max is Wereldkampioen

Lees meer: Van Amersfoort Racing ook naar Formule 2

Lees meer: Jos Verstappen emotioneel na wereldtitel Max: “Ik ben enorm blij”

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden