Frans Verschuur: “McLaren wordt derde in kampioenschap”

2021BahrainTestFridayTE2101_125221_54I5512

"Ik sta nog steeds achter mijn uitspraken over McLaren. Zij gaan dit jaar bovenin vechten, die mannen in het team hebben niet geslapen. McLaren wordt derde dit jaar." Dat zegt Frans Verschuur, teambaas en vaste waarde, in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. De gasten bespreken de uitspraak van Lewis Hamilton die verwacht dat McLaren en Alpine erg snel gaan zijn. 

Jeroen Mul, presentator van deze aflevering van F1 aan Tafel, haalt aan dat McLaren tijdens het ontwikkelen van de auto een slimme zet heeft gedaan door de casting van de versnellingsbak als extra element voor de diffuser in te zetten. Hierdoor hoefde het team geen tokens in te leveren, wat andere teams wellicht wel moeten doen als zij dit willen kopiëren. Het tokensysteem is dit jaar geïntroduceerd aangezien de auto's hetzelfde moesten blijven als vorig seizoen. De tokens worden door een team ingeleverd als ze een aanpassing aan de auto willen doen.

Verschuur is het ermee eens dat dat goed gedaan is. Ook verwijst hij naar het drietal, James Key, Zac Brown en Andreas Seidl die volgens hem van grote invloed zijn op de ontwikkelingen van het team. "Er zitten bij dat team mensen die er echt verstand van hebben. Dat vind ik enorm leuk." Verschuur is ook tevreden over de nieuwe Mercedes motor die in de McLaren zit. "De coureurs kwamen in de trainingen goed mee met de andere auto's. En hun nieuwe aanwinst, Daniel Ricciardo, weet ook wel wat hij doet."

Verwachting Alpine

Naast McLaren had Hamilton het ook over de snelheid van Alpine. Jur Raatjes, voormalig sportpresentator RTL, Wimbledon, Oranje en Formule 1, vindt het moeilijk daar een verwachting over uit te spreken. Hij denkt dat het team goed zit met Alonso. Aangezien hij al een ervaren coureur is, vindt Raaltjes dat Alonso nog wel wat uit de auto kan halen. Hij betwijfelt of het team echt sneller is dan vorig jaar. Hij vindt wel dat ze het afgelopen seizoen veel hebben geleerd.

Verschuur denkt niet dat Alpine sneller is. Hij is van mening dat ze een risico nemen met de aanpassing in hun airbox. Hij verwacht dat Alpine gewoon in gevecht gaat met de rest van het middenveld. Mul haalt nog de versnellingsbak problemen aan waarmee Mercedes en Aston Martin mee zaten in de trainingen. Aangezien McLaren een nieuwe motor in hun auto hebben gezet en daarmee geen problemen kreeg, vroeg hij zich af of McLaren misschien wel 'de dans ontsprongen' was. Raaltjes weet dat nog niet zeker: "Dat zou nog moeten blijken. Op dit moment misschien wel."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio is hier te beluisteren:

Lees ook: Lando Norris: “Verwacht dit seizoen veel concurrentie”

Lees ook: Contractduur Ricciardo toont vertrouwen in McLaren

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden