Frans Verschuur: "Monteur als Lee bepaalt veel in het team"

SI202102240200_hires_jpeg_24bit_rgb

"Ik vind het echt heel erg. Een monteur zoals Lee Stevenson bepaalt echt veel in zo'n team." Dat zegt Frans Verschuur, teambaas en oud-coureur, in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Hij reageert hiermee op de aankondiging dat Lee Stevenson, de vaste monteur van Max Verstappen, het team gaat verlaten.

De aankondiging van Stevenson kwam onverwachts. Jeroen Mul, presentator van deze aflevering, vroeg daarom aan Verschuur of het gebruikelijk is dat een monteur het team verlaat vlak voor het begin van de seizoen. Volgens Verschuur is dat het niet gebruikelijk, omdat ze dit meestal al aan het eind van het vorige seizoen aangeven. Hij benadrukt wel dat de monteurspositie die Stevenson heeft in het team intens is en dat zijn vertrek niet opmerkelijk is. Verschuur begrijpt zijn vertrek: "Een Formule 1-monteur wordt helemaal uitgewoond, zeker in zijn positie. Er blijft niets van je over. Hij doet het natuurlijk al heel lang. Dus ik denk dat die man gewoon helemaal op is."

Pensioen

Stevenson zal dus niet meer te zien zijn in de garage van Max Verstappen. In plaats daarvan gaat hij helpen bij de demo auto van Red Bull die gebruikt word voor demonstraties bij evenementen. "Als je dus naar zo’n demo car gaat, dan ga je eigenlijk gewoon met pensioen", zegt Werner Budding, auto-journalist en presentator. Verschuur zegt dat het inderdaad vergelijkbaar is. "Bij zo'n demo car zitten alle jongens die door Christian Horner en de andere jongens van het team uitgewoond zijn. Ze gaan daarheen  als een soort eerbetoon voor wat ze hebben gedaan voor het team."

Wat zijn vertrek voor het team betekent, vindt Verschuur lastig om te bedenken. Hij hoopt dat Red Bull al een opvolger heeft klaarstaan, aangezien de bekendmaking laat is. Volgens Verschuur is dat meestal de monteur die aan de tweede auto werkt, maar daar is hij in deze situatie niet zeker van.

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio is hier te beluisteren:

Lees ook: Aanpassen aan Red Bull-bolide ook uitdaging voor Perez

Lees ook: Red Bull coureurs leggen eerste kilometers af in nieuwe bolide

Lees ook: Verstappen hoopt het Mercedes moeilijk te maken

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden