Tost onder indruk: “Hij heeft alles volledig onder controle"

door Hidde Wissels
Franz-Tost-AlphaTauri-Monza

AlphaTauri-teambaas Franz Tost is lovend over Max Verstappen. Tegenover F1-Insider.com liet de Oostenrijker weten dat de Nederlander nooit in paniek raakt en altijd volledig de controle heeft over zijn auto. 

Verstappen maakte in 2015 voor Scuderia Toro Rosso, de voorloper van AlphaTauri, zijn debuut in de Formule 1. Tost was daar toen al teambaas en maakte het talent van dichtbij mee. De nu 24-jarige Verstappen maakt sinds zijn eerste race grote indruk in de koningsklasse van de autosport. Voor Tost is dat geen grote verrassing. "Ik kende hem al van zijn tijd in de karts”, begon Tost.

Buitengewoon goede basisopleiding

Max Verstappen / Jos Verstappen
Foto: Red Bull Racing / Mark Thompson / Getty Images

"Hij heeft een absolute wagenbeheersing. Hij heeft nul problemen met de snelheid en heeft alles volledig onder controle. Hij heeft een extreem gevoel voor de auto en de banden en weet dat om te zetten naar goede rondetijden." De rol van vader Jos mag daarin zeker niet vergeten worden: "Zijn vader heeft hem een buitengewoon goede basisopleiding gegeven. Daarna kon niets hem meer verbazen."

Dominantie voor eigen publiek

Voor het eerst in zijn carrière vecht Verstappen met Lewis Hamilton om de wereldtitel. Met nog zeven races te gaan is het verschil tussen de twee kemphanen slechts twee punten. Het is de spannendste titelstrijd in jaren vindt ook de 65-jarige Tost.

“Absoluut. En er zullen ook nog wel een aantal spannende momenten op de baan volgen”, vertelde Tost. “Maar als je voor al die uitzinnige fans op eigen bodem met al die hoge verwachtingen zo kunt domineren, dan hoef je nergens meer voor te vrezen. Dat heeft echt heel veel indruk gemaakt op mij. Max laat zich niet van de wijs brengen, hij focust zich van race tot race. Hij wil elke race winnen. Als hij een aanrijding kan vermijden zal hij dat doen. Zo niet, dan even niet. Dan knalt het gewoon, en dat is dat. Het zou leuk zijn als Max er met de titel vandoor gaat”, sloot Tost af.

Lees ook: Masi wil flexibiliteit raceprogramma bij slechte weersvoorspelling

Lees ook: Lando Norris: “Auto 2022 niet makkelijk te rijden"

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Turkije

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen