Frederik Vesti wint Formule 3 Feature Race Oostenrijk

Schermafbeelding-2021-07-04-om-12.14.45

De Formule 3 Feature Race in Oostenrijk is gewonnen door de Deense coureur Frederik Vesti. Na een lang gevecht met kampioenschapsleider Dennis Hauger, kwam hij na een race met zowel een safety car als een virtual safety car, als eerste over de streep. De Nederlander Tijmen van de Helm werd zeventiende.

Dennis Hauger, die vertrok van pole, had in de eerste ronde nog weinig te vrezen van de mannen achter hem. Bij de start was het Caio Collet die vanaf P4 niet van zijn plek kwam waardoor hij meteen achteraan de lange rij van auto's aan moest sluiten. De startopstelling wijzigde voor de mannen vooraan tot en met ronde zes niet.

Baanposities

Hierna kwam het gevecht tussen de top drie op gang, waarin er een aantal keer van positie gewisseld werd tussen Hauger, Vesti en Smolyar. Uiteindelijk leek de storm vooraan het veld iets te gaan liggen en vonden de bolides hun pace en positie op de baan. Daarachter gebeurde echter wel nog het een en ander, met vooral een hevige strijd voor positie zes tussen Victor Martins en Arthur Leclerc.

De Nederlander Tijmen van der Helm startte de race vanaf plek twintig en maakte in de beginfase een plekje goed, waarna hij na een paar ronden weer zes plekken verloor. Uiteindelijk wist hij beter zijn ritme te vinden en kon hij nog racen met de mannen voor hem, waardoor er nog wat plekken goedgemaakt konden worden door de Nederlander.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Formula 3 (@fiaf3)

Safety car

In ronde vijftien was het raak nadat de jongere broer van Formule 1-coureur Charles Leclerc, Arthur Leclerc, een gevecht aan was gegaan met Victor Martins. Martins duwde hem buiten de baan waardoor de Monegask van het team van Prema Racing op het gras terechtkwam en de controle over zijn bolide verloor. Hij schoot rechtdoor tegen de auto van Novalak aan, waarmee hij ook hem het einde van zijn race bezorgde. Deze situatie zorgde voor een safety car, waarna de race in ronde achttien weer werd hervat.

Zegevieren

Na ronde achttien veranderde er vooraan het veld niet meer. Het veld ziet de leider in het kampioenschap, Dennis Hauger, uitlopen in het kampioenschap door als tweede over de streep te komen. Frederik Vesti pakt de overwinning in Oostenrijk en komt daarmee op een totaalscore van 74 WK-punten. Alexander Smolyar wordt derde. Tijmen van der Helm kwam uiteindelijk als zeventiende over de streep.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Formula 3 (@fiaf3)

 Lees meer: Hauger wint eerste Formule 3-race Red Bull Ring

Lees meer: Carlos Sainz relativeert na kwalificatie GP van Oostenrijk

Lees meer: Geen straf voor Bottas wegens onnodig langzaam rijden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen