SI202104160310_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly kijkt met een positief gevoel terug op de vrije trainingen voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Fransman was een van de snelste coureurs op de mediums tijdens de tweede vrije training op het circuit van Imola en eindigde uiteindelijk als derde op de softs achter de Mercedes-coureurs.

Gasly werkte in totaal 51 ronden af in de AlphaTauri. "Ik denk dat dit een van onze beste vrijdagen was als team", zei Gasly. "Ik eindigde als vierde in de ochtend en als derde in de middag. Ik zat ook dicht bij de top en voelde me al tijdens de eerste ronde goed in de auto. Ik ben erin geslaagd om hard te pushen en op de manier te rijden waarop ik wilde. Ik denk dus dat het een succesvolle dag was. We focusten ons eerst op de korte runs met de softs, waarin de snelheid heel sterk leek." Daarna heeft Gasly wat ronden voltooid met veel brandstof als voorbereiding op de race van zondag.

SI202104160311_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox / Getty Images) 

Rivalen

Vorig seizoen eindigde Gasly als vierde in de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. Dat was voor zowel hem als het team het beste kwalificatieresultaat van 2020. "We zijn doorgegaan met hard werken om ons te verbeteren ten opzichte van onze belangrijkste rivalen in het middenveld. Ik denk dat we, tot nu toe, hebben laten zien dat onze snelheid goed is. We gaan de data die we hebben verzameld vanavond opnieuw analyseren en hopelijk kunnen we nog een klein beetje sneller gaan in de kwalificatie", besluit de AlphaTauri-coureur.

Lees ook: Sainz: ''Ouderwetse baan die fouten afstraft''
Lees ook: Verstappen heeft nog ''weinig geluk'' in Italië

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden