Gasly baalt na DNF door kapotte wielophanging

SI202106270480_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly was flink over de zeik na afloop van de Grand Prix van Stiermarken. De Fransman had een sterke kwalificatie en hoopte tijdens de race goede punten te kunnen pakken voor het team, maar het mocht niet zo zijn. Ferrari-coureur Charles Leclerc tikte in een van de eerste bochten de linker achterband van de bolide van Gasly lek met zijn voorvleugel: einde race voor de AlphaTauri-coureur.

"Hij raakte mijn linker achterband en die ging kapot, zo simpel is het", stelt Gasly tegenover Ziggo Sport. De Fransman was logischerwijs enorm gefrustreerd en uitte zijn woede over de boordradio naar zijn team.

'Lekke band, lekke band, verdomme!', riep de AlphaTauri-coureur toen Leclerc hem geraakt had. Door zijn lekke band kon de Fransman moeilijk insturen in bocht 3. Hij tikte als gevolg daarvan Antonio Giovinazzi in de rondte en deelde een klein tikje uit aan Nicholas Latifi. De boordradio kreeg flink wat gevloek te verduren. Het team meldde Gasly dat zijn linker achterband kapot was.

De Fransman vroeg meteen met welke snelheid hij terug naar de pits kon rijden. Onderweg naar de pits uitte Gasly nogmaals zijn frustratie over de situatie. Het team weet hem echter nog aardig tot rust te manen tot men erachter komt dat het meer dan alleen een lekke band is. De wielophanging is namelijk ook kapot en daarmee komt de race van Pierre Gasly voortijdig tot een einde.

'Erg teleurstellend'

"Natuurlijk enorm teleurstellend, want de auto is al het hele weekend goed. We hadden een goede starplek, maar ja, nu is het klaar. We kunnen er niets aan veranderen dus zullen we ons richten op volgend weekend", vervolgde Gasly zijn verhaal bij Ziggo Sport. "Het is erg teleurstellend, want je werkt het hele weekend hard om er op zondag te staan en dan is je race na 30 seconden al voorbij. Geen goede dag."

Lees ook: Olav Mol: “Red Bull heeft vaccin tegen Mercedes gevonden”

Lees ook: Lando Norris: “Rijden in niemandsland was beetje saai”

Lees ook: Charles Leclerc bekroond tot driver of the day GP Stiermarken

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden