Gasly: "Hebben minder pace dan Ferrari, McLaren en Alpine"

SI202105010247_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly beleefde een moeizame kwalificatie. De Fransman wist Q3 te halen, maar kwam niet verder dan een negende tijd. De auto is nog niet precies zoals Gasly het graag zou willen en dus is er nog veel werk te doen.

"Ergens ben ik blij om Q3 te halen, aan de andere kant hebben we het echt moeilijk op deze baan", vertelt Gasly tegenover Formula 1. "Het is ons nog niet gelukt om de problemen die we hebben op te lossen. Anderen lijken het in dat opzicht een stuk beter gedaan te hebben. De auto is niet precies zoals we hem met deze baanomstandigheden willen hebben. Er is nog werk te doen."

SI202105010236_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

De AlphaTauri-coureur hoopt dat alles tijdens de race wat meer samenkomt. "We moeten ons richten op de race. Ik hoop dat het ons lukt om punten te pakken", stelt Gasly. "We wisten dat het beter zou zijn om op mediums te starten, maar we hadden niet de pace om op mediums Q2 door te komen. Dat is anderen wel gelukt. We moeten tijdens de race dan ook zo lang mogelijk op de softs rijden en dan kijken wat we qua strategie nog kunnen doen."

Pittige race

Het belooft een pittige race te worden voor het Italiaanse team. Maar Gasly gaat niet bij de pakken neerzitten. "Op dit moment hebben we minder pace dan Ferrari, McLaren en Alpine, maar hopelijk is dat morgen anders. Waarschijnlijk staat er dan minder wind, dus dat is fijn. Hopelijk kunnen we het gevecht met de andere teams aangaan."

Lees ook: Fernando Alonso: “Veel grip verloren tijdens kwalificatie”

Lees ook: George Russell: “We zitten in een goede positie”

Lees ook: Sainz: “Meer verdedigen dan aanvallen tijdens de race”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen