Gasly: "Inhalen op Imola is moeilijk, maar niet onmogelijk"

SI202104170213_hires_jpeg_24bit_rgb

AlphaTauri-coureur Pierre Gasly reed een sterke kwalificatie in Imola. De rondetijden van de Fransman werden meerdere keren afgepakt wegens het overschrijden van de track limits, maar Gasly wist uiteindelijk de vijfde plek te pakken. En daar is hij best tevreden mee.

"Uiteindelijk is het me gelukt om de track limits te verslaan, gelukkig", vertelt Gasly tegenover Grand Prix Radio. De AlphaTauri-coureur had net als veel andere coureurs moeite met de track limits. "Het is wel een beetje vervelend, maar ik ga niet klagen. De track limits gelden voor iedereen dus je moet het accepteren."

Fantastische kwalificatie

Naast Gasly zagen ook onder meer Lando Norris, Sergio Pérez en Sebastian Vettel hun rondetijden van het scoreboord verdwijnen wegens het overschrijden van de track limits. "Meer duidelijkheid is nodig (omtrent de track limits red.)", constateert Gasly. "De kerb zou beter zijn als track limit, dat voelen we namelijk wel in de auto. De witte lijn is moeilijker in het oog te houden als je op hoge snelheid rondrijdt. Maar dat is nou eenmaal hoe het is voor dit weekend."

Pierre Gasly / Imola / Emilia-Romagna / AlphaTauri / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Ondanks de vervelende track limits is het de Fransman wel gelukt om de vijfde plek te pakken, een goede prestatie voor het Italiaanse team van AlphaTauri. "Het is toch gelukt om de vijfde plek te pakken. Het was een fantastische kwalificatie voor ons en dat is het belangrijkste." Voor AlphaTauri zal de race in Imola een thuisrace zijn. De fabriek van de renstal ligt namelijk nog geen uur bij het circuit vandaan.

Sterk zijn

Met een goede kwalificatie op zak, blikt Gasly vooruit op de race. "Inhalen is moeilijk maar niet onmogelijk", begint hij. "Strategie zal een grote rol spelen. We moeten sterk zijn. We hebben een goede auto en een goede pace. Het positieve is dat we dicht in de buurt van de topteams staan. Het team heeft het goed gedaan en ik heb veel zin in de race."

Lees ook: Top & Flop: GP van Emilia-Romagna VT3 en kwalificatie

Lees ook: Tsunoda: “Pushte te hard bij insturen chicane”

Lees ook: Grand Prix van Spanje 2021 ook zonder publiek

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden