Gasly: "Onverwachte lekke band dwong ons tot extra pitstop"

SI202107180137_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly kende een moeilijk en frustrerend raceweekend in Groot-Brittannië. De Fransman had een moeilijke kwalificatie, een slechte sprintrace en ook tijdens de hoofdrace sloeg het noodlot toe. Met nog vijf rondes te gaan, was Gasly in gevecht met Stroll voor P8 toen hij plots een lekke band kreeg. Hij moest een extra pitstop doen en viel terug tot net buiten de punten, naar P11.

"Eerlijk gezegd was het een best goede race", begint Gasly tegenover Ziggo Sport. De AlphaTauri-coureur klinkt verbaasd. Het hele weekend liep het namelijk al niet. De Fransman klaagde over onderstuur en een gebrek aan snelheid. Ook de balans van de auto voelde niet goed. Tijdens de kwalificatie en de sprintkwalificatie (sprintrace) kwam Gasly niet verder dan de twaalfde plek.

'Kreeg plots een lekke band'

Tijdens de race kon Gasly beter meekomen. Hij ging het gevecht aan met de coureurs in het middenveld en wist plekken te winnen. "We hadden het hele weekend om qua performance weer terug in de punten te komen. Ik had een goede inhaalactie op Esteban buitenom in bocht 15 om de punten te halen."

Pierre Gasly / AlphaTauri / Silverstone / Groot-Brittannië / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Met nog vijf rondes te gaan, sloeg het noodlot echter weer toe. Gasly had plots een lekke band en moest noodgedwongen nog een pitstop maken. "Ik probeerde P8 van Stroll af te pakken toen ik plots een lekke band kreeg. We moesten daardoor een extra stop doen. Eerlijk gezegd kon ik het niet geloven want dit weekend was al moeilijk genoeg, dus we hadden dat niet ook nog nodig."

Werk aan de winkel voor Boedapest

Gasly stelt dat het team zeker wat positieve dingen meeneemt na afloop van de race. Toch is er ook nog genoeg werk aan de winkel. "Over het algemeen was het een moeilijk weekend voor ons, dus we moeten alles analyseren en ervoor zorgen dat we sterker terugkomen in Boedapest."

Lees ook: FIA legt straf voor Hamilton na incident Verstappen uit

Lees ook: Horner: “Wanhopige actie van zevenvoudig wereldkampioen”

Lees ook: Lewis Hamilton: “Max gaf me geen ruimte”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden