Gasly: "Staan voor een ander soort uitdaging"

SI202104290200_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Pierre Gasly denkt dat hij en zijn team dit weekend voor een ander soort uitdaging staan dan bij de eerste twee races. Ook blikt hij terug op de Grand Prix van Emilia-Romagna. Waar hij ondanks het teleurstellende weekend qua resultaat enkele positieve dingen heeft gezien.

"We zaten in de top tien tijdens alle vrije trainingen en opnieuw in de top vijf tijdens de kwalificatie. Drie en een halve tiende slomer dan de pole-tijd, dat moet een van de beste kwalificaties voor het team zijn. Zevende in de race is een nog steeds goed resultaat, zelfs als we weten dat we beter konden zijn."

Achtbaan

Bij de vorige Grand Prix van Portugal eindigde Gasly als vijfde. "Het is een heel uniek circuit met alle hoogteverschillen, het gaat op en neer als een achtbaan. Het is leuk om daar te rijden en heel verschillend van wat we gewend zijn. De baan heeft weinig grip, waardoor de auto veel glijdt en het niet makkelijk is om de banden op temperatuur te krijgen."

"We zullen de harde C1-banden gebruiken. Vorig jaar waren die banden, zeker in de eerste vrije trainingen, heel moeilijk op te warmen. Maar deze keer hebben we wat meer kennis en ervaring. Daarnaast is het weer ook zeker warmer dit jaar. We staan dus voor een ander soort uitdaging dan tijdens de eerste twee races."

SI202104290147_hires_jpeg_24bit_rgb-700x426
Foto: Lars Baron / Getty Images / Red Bull Content Pool

Sinds dit seizoen duren alle vrije trainingen één uur. Volgens Gasly heeft dat het programma van AlphaTauri niet veranderd. "Het betekent dat het drukker is op de baan met meer auto's die tegelijkertijd naar buiten gaan, dus er is wat meer actie en je besteedt minder tijd wachtend in de garage. Ik vind het best leuk, want de sessies zijn intensiever", besluit de Fransman.

Lees ook: Portimão krijgt extra DRS-zone

Lees ook: Alonso onder indruk van Ocon: "Erg toegewijde coureur"

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen