Gasly vindt nieuwe teamgenoot Tsunoda 'een grappig figuur'

door Julia Onclin
SI202011040582_hires_jpeg_24bit_rgb

AlphaTauri-coureur Pierre Gasly zal in 2021 een nieuwe teamgenoot krijgen. Daniil Kvyat wordt namelijk vervangen door rookie Yuki Tsunoda. In gesprek met Motorsport vertelde Gasly dat hij Tsunoda wel een "grappig figuur" vindt en dat het hem "een aardige jongen" lijkt. Toch gaat de Fransman volgend jaar gewoon voor zijn eigen succes, de komst van Tsunoda verandert dus weinig voor hem. "Ik moet het gewoon zo goed mogelijk doen voor mijzelf en voor het team, met de auto die ik heb."

Gasly volgt de Formule 2 en de Formule 3 naar eigen zeggen graag. Hij vindt de races "behoorlijk onderhoudend". De Fransman is van mening dat Tsunoda het best goed gedaan heeft in de Formule 2. "Volgens mij heeft hij (Tsunoda red.) een paar races gewonnen en een paar keer op pole gestaan. Op een paar momenten heeft hij veel punten voor het kampioenschap laten liggen. Ik weet niet precies wat daar de redenen voor waren. Of dat kwam door iets wat buiten zijn controle lag of dat het kwam door iets wat hij zelf had gedaan. Maar over het geheel genomen heeft hij naar mijn mening zeer goed gepresteerd."

SI202011050020_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Yuki Tsunoda of Japan completes his first F1 test at Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola, Italy on November 4, 2020 // Foto: Josh Kruse / Scuderia AlphaTauri / Red Bull Content Pool 

Tijdens het raceweekend in Abu Dhabi werden Gasly en Tsunoda nog samen op de baan gespot toen ze de trackwalk deden. "Het had eigenlijk een wandeling moeten zijn, maar uiteindelijk koos ik ervoor om de ronde samen met mijn engineers te gaan rennen. Hij (Tsunoda red.) was daar niet echt op gekleed, maar ging toch met ons mee", vertelt Gasly over dat moment tegenover Motorsport. "We hebben redelijk doorgelopen, dus veel hebben we elkaar toen niet gesproken. Ik heb hem natuurlijk wel in de hospitality gezien en hij lijkt me een aardige jongen."

Extra verantwoordelijkheid

De komst van een nieuwe teamgenoot is niet het enige wat er in 2021 voor Gasly verandert. Het team van AlphaTauri zal namelijk ook meer op de Fransman vertrouwen als het aankomt op de afstelling van de bolide. Over deze extra verantwoordelijkheid zegt Gasly het volgende: "Ik neem die extra verantwoordelijkheid graag op me. Ik wil altijd het beste uit mezelf halen en dat zal in 2021 niet anders zijn."

door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen