Gasly: "We kunnen strijden met McLaren en Ferrari"

SI202103161062_hires_jpeg_24bit_rgb

Volgens Pierre Gasly kan AlphaTauri dit jaar elk weekend concurreren met de subtop. AlphaTauri liet tijdens het eerste weekend haar goede vorm zien en volgens Gasly kan het team dat doortrekken gedurende de rest van het seizoen.

"Op basis van het tempo dat we het hele weekend in Bahrein lieten zien, denk ik dat we kunnen vechten met McLaren en Ferrari. Dat is positief. Ik denk dat we op elk circuit met ze kunnen concurreren", zegt Gasly tegenover Motorsport.com.

Grand Prix Bahrein

Gasly kwalificeerde zich tijdens de Grand Prix van Bahrein als vijfde. Na contact bij de start moest hij naar binnen en belandde hij helemaal achteraan het veld. Daardoor pakte hij geen punten. Teamgenoot Tsunoda wist wel twee punten te pakken.

pierre-gasly-700x439
Foto: Peter Fox/Getty Images /Red Bull Content Pool

Gasly is ervan overtuigd dat hij punten had gehaald zonder pech. "Nadat ik contact had gemaakt met de McLaren was de race voor ons voorbij", zegt de Fransman. "De voorvleugel was beschadigd, de vloer was beschadigd en aan het einde van de race hadden we nog meer problemen waardoor we uitvielen. Ik ben erg teleurgesteld, want we hadden een mooi gevecht kunnen hebben met McLaren en Ferrari."

Ondanks de teleurstelling, is Gasly erg positief over de toekomst. "We waren erg snel tijdens de kwalificatie en we hadden een goede race pace op de vrijdag. Ik weet zeker dat we komende races weer met McLaren en Ferrari kunnen vechten."

Lees ook: Memorabele races: Grand Prix van Donington 1993

Lees ook: Vandoorne neemt revanche in Rome, De Vries finisht weer niet

Lees ook: Vergne wint eerste E-Prix van Rome, Frijns vierde

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen