Gasly: "Zal mijn auto aan Bottas vast proberen te haken"

SI202109110477_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly kende een enorm teleurstellende sprintkwalificatie in Italië. De Fransman reed vlak na de start zijn voorvleugel stuk op de achterkant van de bolide van Daniel Ricciardo. In Curva Grande liet de vleugel los, waardoor Gasly van de baan af vloog de bandenstapels in: eind race. De AlphaTauri-coureur zal de Grand Prix naar eigen zeggen waarschijnlijk vanuit de pitlane moeten starten.

"Het is erg teleurstellend", begint Gasly tegenover Ziggo Sport. "Ik had een goede start vanaf P6, waarbij ik Lando (Norris red.) en Lewis (Hamilton red.) inhaalde." In de tweede bocht ging het echter mis. De Fransman reed tegen de achterkant van de bolide van Daniel Ricciardo aan. De tik was niet heel hard, maar toch ging de voorvleugel van de bolide van Gasly kapot.

"Zal mijn auto aan Bottas vasthaken"

"Ik was een beetje verrast. Ik zag niet precies wie er voor me zat, maar ik had niet verwacht dat hij zo af zou remmen", legt de AlphaTauri-coureur uit. "Maar goed, het is aan hem om te doen wat hij wil en ik moet er gewoon op reageren. Ik had het niet verwacht en toen ik remde, raakte ik hem al." Vlak na dat moment vroeg Gasly aan zijn team om de voorvleugel te checken. Precies toen hij dat vroeg, liet de voorvleugel los. Het onderdeel vloog onder de auto door en Gasly vloog in Curva Grande van de baan af de bandenstapels in. Daarmee kwam ook meteen zijn sprintkwalificatie tot een einde.

Pierre Gasly / AlphaTauri / Monza / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

"Het was een slechte dag. Ik heb tijdens de sprintkwalificatie ook weinig inhaalacties gezien. Inhalen leek erg moeilijk", stelt de AlphaTauri-coureur. Hij verwijst daarmee onder meer naar Lewis Hamilton die de hele sprintkwalificatie vastzat achter Lando Norris. Maar wat betekent dit concreet voor zijn race? "We starten waarschijnlijk vanuit de pitlane, dus het wordt een lastige race. Het enige positieve is dat we naast de winnaar van de sprintkwalificatie (Valtteri Bottas red.) starten. Ik ga proberen om mijn auto aan Bottas vast te haken en dan zien we wel waar het ons brengt", grapt Gasly.

"Je moet in de punten eindigen"

De Fransman sluit op serieuzere toon af. "De race is lang. Uiteindelijk maakt het niet uit of je als elfde, vijftiende of achttiende finisht: je moet in de punten eindigen. We gaan er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen."

Lees ook: Pérez: “Liet Stroll op eerst mogelijke moment voorbij”

Lees ook: Norris: “Had alles nodig om Hamilton achter me te houden”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Italië VT2 en sprintkwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden