Aanleg nieuwe F1-circuit in Rio gaat niet door

door Jay Hartman
image-1

De plannen om een Formule 1 circuit te bouwen in een bos aan de rand van Rio zijn officieel van de baan zijn geveegd, meldt Autosport.com. Dit bevestigt een lokale Braziliaanse regeringsfunctionaris. De aanleg van dit nieuwe circuit werd al eerder bekritiseerd.

De aanleg van het circuit zou een grote impact hebben op het Camboata-bosgebied. De plannen botsten op veel tegenstand, ondanks beloftes om het milieuprobleem aan te pakken. De nieuwe voorgestelde locatie zou Deodoro zijn, een militaire basis die al eerder was gebruikt voor de Olympische Spelen van Rio in 2016.

Voormalig CEO van Formule 1, Chase Carey wilde de Grand Prix van Brazilië van de traditionele Interlagos naar Rio halen, waarvoor afgelopen september een deal was gesloten om in Rio te gaan racen. Na problemen met het ontwikkelen van het nieuwe circuit werd in december een nieuw contract getekend om de race op Interlagos te houden, die voortaan de Grand Prix van Sao Paulo gaat heten.

Maandag bevestigde Rio's secretaris van mileu, Eduardo Cavaliere dat de plannen voor het nieuwe circuit op Deodoro niet doorgaan. In een tweet naar de wereldkampioen Lewis Hamilton bevestigt hij nogmaals dat de bouw van het nieuwe circuit niet doorgaat.

Hamilton had in oktober vorig jaar al aangegeven dat hij het persoonlijk niet eens was met de aanleg van het circuit in Rio: ''Ik heb gehoord dat het potentieel, een duurzame race gaat worden, maar het meest duurzame wat ze kunnen doen, is geen bomen afbreken. Zeker in een tijd waarin we een pandemie bestrijden en er nog steeds een wereldwijde crisis heerst. Met ontbossing en alles vind ik het persoonlijk geen slimme zet. Nogmaals, ik heb niet de details waarom, maar het is niet iets dat ik persoonlijk steun.''

De Grand Prix van Brazilië wordt vooralsnog dit jaar op 7 november gereden op het Interlagos circuit.

Lees ook:

Kalender 2021: GP Vietnam geschrapt, Interlagos keert terug

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden