Geen podium voor Jeroen Bleekemolen door safety car

door Tim Koenders
Jeroen-Bleekemolen

Het World Endurance Championship zit erop en Jeroen Bleekemolen is vijfde geworden in het kampioenschap. Tijdens de laatste race in Bahrein eindigde Bleekemolen als zesde. Het zag er veelbelovend uit maar een safety car op een verkeerd moment gooide roet in het eten. Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Jeroen Bleekemolen terug op zijn weekend.

“Het WEC zit erop, we zijn begonnen in 2019 en we eindigen hier in Bahrein in 2020. Helaas zijn we niet geëindigd zoals we hoopten. Op zich was het een goede race hier, een race van acht uur. We kenden het circuit al, een jaar geleden hebben we hier nog gewonnen. We hadden goede hoop dat we weer vooraan mee zouden kunnen doen en dat deden we eigenlijk ook de hele race. We hadden een andere strategie dan de meeste auto’s, helaas viel er met ongeveer nog drie uur te gaan een safety car verkeerd. We lagen op koers om echt mee te doen om de overwinning maar we moesten net een pitstop maken en toen was de pitstraat dicht. De rest was net naar binnen geweest en kon mooi aansluiten. Toen het groen werd moesten wij naar binnen dus verloren we bijna een rondje.”

“De verschillen onderling zijn erg klein, zeker aan de kop van het veld. Het was echt jammer want er had zeker een podium ingezeten. Het is uiteindelijk een zesde plek geworden, het is niet anders. Het was een mooie overwinning van Larry ten Voorde die op de andere auto van ons team reed. Voor hun viel die safety car wel goed maar verder hadden zij de snelheid er ook erg goed in. Vorig jaar won hij nog met ons en nu wint hij hem weer. Hij is nu ook derde in het kampioenschap geworden. Ik ben uiteindelijk vijfde geworden in het kampioenschap. We gaan ons nu richten op 2021 en we gaan dit jaar snel vergeten. Ik zal waarschijnlijk veel in Amerika gaan racen maar wat er verder op het programma staat is nog een beetje onduidelijk.”

De hele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden