Geen punten voor Bendsneyder ondanks inhaalrace

190602_869A9428

De start was goed, maar het moeten ontwijken van een crashende coureur in de eerste ronde van de Moto2-race van de GP van Italië wierp Bo Bendsneyder ver terug. Vanaf de 29ste positie knokte de Nederlander zich op het circuit van Mugello terug naar de 19de plaats. De race werd gewonnen door Alex Marquez, die wist weg te rijden bij Luca Marini en Tom Lüthi.

“Het was zeker niet de race die we voor ogen hadden”, zei NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen meteen na afloop. “Met deze resultaten kunnen we niet tevreden zijn, ondanks een aantal verzachtende omstandigheden.”

De start van de Moto2-race was opnieuw chaotisch. Bendsneyder kwam goed weg vanaf de twintigste plaats en won een paar posities, maar die winst werd al snel teniet gedaan toen hij buiten de baan moest om de crashende Iker Lecuona te ontwijken. Vanaf de 29ste plaats waren de punten eigenlijk meteen al uit beeld.

Toch liet de Rotterdammer het er niet bij zitten. Stapje voor stapje knokte hij zich door het veld. Dat inhalen kostte echter wel steeds tijd en ondertussen werden de verschillen groter. Halverwege de wedstrijd kwam Bendsneyder op de negentiende plaats te rijden, vooraan het groepje waar ook teamgenoot Odendaal in zat. Het gat naar nummer 18 bedroeg toen wel al bijna tien seconden en in zijn eentje rijdend kon Bendsneyder niet profiteren van een slipstream, zodat het verschil met de groep vóór hem niet meer was in te lopen.

“De rondetijden van Bo waren goed genoeg om in de punten te kunnen rijden”, zag teammanager Janssen. “Maar vanuit zo’n achterstand, als gevolg van een fout van een ander, kom je er niet meer bij.”

Bo Bendsneyder: “Eindelijk was de start goed. Ik denk dat ik zestiende of zeventiende was, maar bij het uitkomen van de tweede bocht zat ik net aan de verkeerde kant en moest ik rechtdoor om een crash te ontwijken. Gelukkig werd ik niet onderuit gereden. Het was moeilijk inhalen omdat ik op het rechte stuk snelheid tekort kwam. Toen ik er eenmaal voorbij was, kon ik het tempo opvoeren, maar met dit resultaat ben ik natuurlijk dik ontevreden.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden