Geen straf voor Gasly na incident met Sainz

SI202112040333_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly mag de Grand Prix van Saoedi-Arabië als zesde starten. Het wordt de achtste keer dit seizoen dat de Fransman vanaf plek zes naar voren probeert te rijden. Er hing hem nog een potentiële straf boven het hoofd voor het in de weg rijden bij Carlos Sainz, maar hij komt er vanaf met een officiële waarschuwing. 

Na afloop van de kwalificatie sprak hij met Ziggo Sport over het incident met Sainz. Gasly zegt dat hij heeft geprobeerd om de Spanjaard ruimte te geven, maar wist zelf ook niet hoeveel ruimte hij zelf nog kon geven. Ook zegt hij dat hij de beelden zelf terug moet kijken, omdat hij niet precies kan uitleggen wat er gebeurde.

Pierre Gasly / AlphaTauri / Jeddah / Saoedi-Arabië / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

De race

Gasly is verder tevreden met zijn kwalificatie en hoopt tijdens de race mooie punten te scoren. De AlphaTauri-coureur zegt dat hij gaat proberen om zoveel mogelijk auto's in te halen om zoveel mogelijk punten te pakken. AlphaTauri staat op dit moment zesde in het constructeurskampioenschap en is in strijd met Alpine om de vijfde plaats te kunnen pakken.

De mannen van AlphaTauri staan er met de kwalificatie beter voor dan Alpine en dus is alles mogelijk in de race. "Het is tot dusver een goed weekend geweest en we weten dat we op de zaterdag snel zijn. De vorige zondag was niet zo leuk, dus hopelijk wordt deze zondag wel leuk."

Lees ook: Max Verstappen over P3: “Teleurstellend”

Lees ook: Hamilton op pole in Saoedie-Arabië, Verstappen raakt muur

Lees ook: Armstrong wint eerste Formule 2-sprintrace Saoedie-Arabië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen