Gefrustreerde Latifi mist Q2 door tekort aan brandstof

WilliamsF1_51217_HiRes

Nicholas Latifi kwalificeerde zich als zeventiende voor de Grand Prix van Turkije. Zelf is hij niet tevreden met het resultaat. Zijn snelheid was volgens de Canadees genoeg om in Q2 te komen. De Williams-coureur had in de slotfase van Q1 niet genoeg brandstof meer over waardoor hij niet in de beste condities kon rijden.

Latifi was absoluut niet tevreden na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije. Het druppelde een beetje waardoor de baan op sommige plekken glad was. Aan het einde van de sessie werd het droger en was de baan op zijn best. Op dat moment moest Latifi naar binnen omdat hij geen brandstof meer had. Een fout van het team die hem waarschijnlijk een plek in het tweede deel van de kwalificatie gekost heeft.

Nicholas Latifi / Williams / Grand Prix van Turkije / Istanbul Park / 2021
Foto: Williams Racing Photos

'Q2 was zeker mogelijk'

“We hadden makkelijk in Q2 kunnen staan.” De Canadees liet na afloop van de kwalificatie weten dat hij de hele tijd aan de goede kant van de streep reed. “Uiteindelijk hadden we niet genoeg brandstof. Tuurlijk brengt weinig brandstof voordelen met zich mee, maar in dit soort condities wil je gewoon blijven rijden.” Uiteindelijk bleek de baan aan het einde van de sessie ook het snelst te zijn. “Het is heel erg frustrerend.”

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Turkije VT3 en kwalificatie

Lees ook: Lewis Hamilton snelste in kwalificatie GP van Turkije

Lees ook: Pierre Gasly rijdt de snelste tijd in VT3 Grand Prix van Turkije

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden