Gemengde gevoelens bij Williams na kwalificatie

WilliamsF1_53241_HiRes

Williams-coureur Nicholas Latifi was klaarblijkelijk niet tevreden met zijn 17e positie tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. De Canadees kon voor zijn gevoel niet het juiste gevoel in de banden krijgen. Daarentegen was George Russell niet ontevreden met P13 aangezien de versnellingsbak van zijn auto is verwisseld. 

De uitgangsposities voor de Williams-coureurs waren nogal verschillend tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. Waar Russell afhankelijk was van zijn monteurs om de auto op tijd klaar te hebben voor de kwalificatie, was Latifi verbaasd over het feit dat hij ver achterlag wat betreft de pace.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Russell: 'Monteurs hebben zware 24 uur gehad'

De monteurs die sleutelen aan de auto van Russell hebben de afgelopen 24 uur veel werk verricht. Door het vervangen van verschillende onderdelen, waaronder de versnellingsbak, was het nog maar de vraag of hij op tijd voor de kwalificatie kon verschijnen. "Op een bepaald moment zag het er onwaarschijnlijk uit dat we het zouden redden, maar dankzij de monteurs starten we niet vanuit de pitstraat", vertelde de Brit aan Ziggo Sport. Uiteindelijk wist Russell een 13e positie eruit te slepen tijdens de kwalificatie. Wegens het verwisselen van de versnellingsbak moet Russell een gridstraf van vijf plekken incasseren. Maar doordat meerdere coureurs ook gridstraffen hebben gekregen, is het een 16e startpositie geworden voor de Brit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Latifi: 'Niet tevreden met het resultaat'

Tijdens de kwalificatie werd door de FIA een pitlane-incident gemeld, waarbij beide Williams-coureurs betrokken waren. Beide rijders reden naast de Haas-bolides de pitstraat uit. Volgens Latifi was er niks gebeurd. "Het is een situatie waar we onszelf wel eens in bevinden zodra de coureurs in de rij gaan staan. Bij voorgaande races is het ook wel eens gebeurd." Daarnaast veronderstelde de Canadees dat ze er na het verlaten van de garage ook niet veel meer aan kunnen doen.

Verder is Latifi niet tevreden met zijn resultaat. "Om de een of andere reden kon ik niet een goed gevoel krijgen in de banden." Ook vertelde hij dat de kwalificatie naar verwachting lastig zou worden, maar dat de auto slechter aanvoelde in verhouding met de vrije trainingen. "Ik ben verbaasd dat we zover achter liggen qua pace. We hebben in elk geval iets niet goed gedaan."

Lees ook: Max Verstappen: "P3 beter dan P2"

Lees ook: Valtteri Bottas: "Een van mijn beste ronden ooit"

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Mexico

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden