George Russell: "Crash was mijn fout"

WilliamsF1_50868_HiRes

George Russell stelt dat zijn crash tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland volledig zijn fout was. De Williams-coureur kwalificeerde zich uiteindelijk als elfde. Normaal gesproken zou hij met een elfde tijd zeer tevreden zijn, maar nu kijkt hij toch met frustratie en teleurstelling terug op zijn kwalificatie in Zandvoort.

Russell reed op papier een geweldige kwalificatie. De Williams-coureur start de Grand Prix van Nederland als elfde. Een zeer goede uitgangspositie aangezien hij vrije bandenkeuze heeft. Toch is hij niet tevreden met zijn prestaties. Russell maakte namelijk een fout in Q2 waardoor hij crashte. Dat betekende het einde van zijn kwalificatie.

Schade lijkt mee te vallen

"Het was niet de wind, het was gewoon mijn fout." Russell heeft zijn excuses aan het team aangeboden, het is nu hopen dat de auto geen schade op heeft gelopen. "De versnellingsbak zag er in eerste instantie nog goed uit." Mochten er toch problemen zijn met de versnellingsbak, zal er een penalty tegenover staan. Het team gaat ervan uit dat dit niet het geval is. "Als je mij vooraf had gezegd dat ik me als elfde zou kwalificeren, had ik ervoor getekend. Op deze manier hoeft het echter niet van mij."

Lees ook: Max Verstappen pakt pole position in Zandvoort

Lees ook: UPDATE: Verstappen ontloopt straf voor inhalen Stroll

Lees ook: BREAKING: Räikkönen mist Dutch GP na positieve coronatest

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen