George Russell: "Ik was sneller dan Alonso"

WilliamsF1_47616_HiRes

Na een goede start in Oostenrijk bevond George Russell zich op de achtste positie. Hij lag lange tijd op koers voor het binnenhalen van zeer belangrijke punten voor het team van Williams. Uiteindelijk moest de Brit met technische problemen worden binnengehaald voor het einde van de race. 

In eerste instantie leek het erop alsof de Britse coureur aan het strijden was om de eerste punten binnen te halen voor Williams. Vanwege technische problemen stond het geluk tijdens de Grand Prix van Stiermarken niet aan zijn zijde. Voor het einde van de race werd Russell binnengehaald wat het einde van zijn race betekende. Zo blijkt maar weer dat racen een keiharde sport kan zijn.

WilliamsF1_47767_HiRes-700x467
Foto: Williams Racing Photos

"Het is ontzettend jammer voor iedereen in het team omdat we hier hard naartoe hebben gewerkt. Er ging duidelijk iets mis en we zijn hier niet consistent", vertelde een zeer teleurgestelde Russell aan Ziggo Sport. Oneerlijkheid is volgens de Brit niet het juiste woord. "Geluk creëer je zelf, maar het is wel typisch." Volgens Russell is er nog meer onderzoek nodig om de vinger te kunnen leggen op het exacte probleem. "Het lijkt in ieder geval te maken te hebben met de pneumatische druk."

"Ik was sneller dan Alonso"

"P7 was zelfs mogelijk geweest, want ik was sneller dan Alonso", veronderstelde Russell. De Grand Prix van Stiermarken had het moment voor de Williams-coureur kunnen zijn om punten te pakken. "Die punten waren niet alleen belangrijk voor het moraal, maar ook voor het constructeurskampioenschap."

Lees ook: Lando Norris: "Rijden in niemandsland was beetje saai"

Lees ook: Olav Mol: "Red Bull heeft vaccin tegen Mercedes gevonden"

Lees ook: Max Verstappen: "Had nog banden over aan het einde"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden