George Russell: ‘Mercedes heeft meer geduld met talenten’

WilliamsF1_959_HiRes

George Russell is van mening dat Mercedes meer geduld heeft met talenten dan Red Bull Racing. De druk voor een rijder in Red Bulls juniorprogramma is daardoor ook een stuk hoger.

Volgens de Brit was de crash van Toro Rosso-coureur Alexander Albon tijdens de derde vrije training van de Grand Prix van China gedeeltelijk het gevolg van de enorme druk op een de Red Bull-rookie. “Alex doet het op dit moment erg goed. Iedereen weet onder welke druk hij staat. Ze moeten elke keer 120 procent geven als ze in de auto stappen”, laat Russell aan Racefans.net weten

De aanpak van Mercedes spreekt de jonge Brit in ieder geval aan. Toen hij een matige seizoenstart in de F2 en GP3 had, sprak Toto Wolff bemoedigende woorden. “Wolff vertelde mij ‘om me niet al te druk te maken en dat het nog een lang seizoen is’. Het is niet zo dat ik geen druk voel, want als ik niet presteer dan zal Mercedes mij niet behouden. Er is echter geen extra druk om iemand te imponeren. Je moet hier gewoon doen wat je altijd doet.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen