George Russell: "Moeilijkste race van het jaar"

WilliamsF1_53356_HiRes

George Russel finishte als zestiende tijdens de Grand Prix van Mexico, die naar eigen zeggen de moeilijkste race van het jaar was voor Williams. Het zag er in het begin goed uit voor de Williams-coureur, maar de Brit had niet genoeg snelheid om deze goede lijn door te zetten. 

"Ik ging van plaats zestien naar negen in een halve ronde wat super sterk is", zegt Russell tegenover Ziggo Sport na afloop van de race. "En over de volgende zeventig rondes ging ik weer zeven posities achteruit." Het was volgens hem een ellendige wedstrijd doordat de auto ook niet precies deed wat hij wilde. Bij de start lag de Brit voor op Kimi Räikkönen, de grootste concurrent van Williams, maar hij werd tijdens de race op een ronde gezet door de Fin.

George Russell / Williams Racing / Mexico / 2021
Foto: Williams Racing Photos

Geen drinken

Sergio Pérez verloor in Austin de mogelijkheid om te drinken en het blijkt dat Russell tijdens deze race geen drinken had. Hij vertelt Ziggo Sport dat hij dacht dat hij in de chaos van de eerste bocht zijn voorvleugel verloren had. Daardoor draaide hij zijn hoofd om te kijken of dat ook echt het geval was, waardoor het slangetje van de toevoer van zijn drinken losschoot. "Gelukkig voel ik me wel goed hoor", aldus Russell.

Lees ook: Max Verstappen over P1: “Zo laat mogelijk geremd”

Lees ook: Dominante Verstappen wint Grand Prix van Mexico

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Mexico de race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen