George Russell valt voor derde keer net buiten punten

WilliamsF1_48069_HiRes

George Russell werd elfde in de Grand Prix van Oostenrijk. Voor de derde keer op rij grijpt hij net naast de punten. Dit keer na een gevecht met Fernando Alonso aan het einde van de race. 

Russell vertelt aan Ziggo Sport dat hij zijn best probeerde te doen om Alonso achter zich te houden. "Als je iemand zou kiezen om achter je te rijden in die positie, zou je niet Fernando kiezen." Hij complimenteert de Spanjaard volop en het lijkt er daarom ook niet op dat hij erg teleurgesteld is dat hij zijn eerste punt verloor aan Alonso.

'Punten waren zo dicht bij maar toch zo ver weg'

De Brit zegt dat Alonso een hele goede coureur is die pech had dat hij zich niet in de top vijf kon kwalificeren. Hij vertelt dat ze elkaar met respect hebben behandeld op de baan en daar is hij dan ook tevreden mee. Ook vertelt hij dat de Spanjaard nog bemoedigende woorden voor hem had na afloop van de race. "Hij vertelde me dat hij het erg vond omdat hij wist hoe belangrijk de punten zijn voor mij en het team. Hij zei dat ik er niet over in moest zitten." Jammer van de punten, maar voor nu kijkt Russell uit naar zijn thuisrace in Silverstone.


Lees ook: Russell: “Seizoen 2022 anders door vernieuwing reglementen”

Lees ook: Coureurs moeten naar stewards na negeren dubbele gele vlag

Lees ook: Max Verstappen blij voor team met overwinning Spielberg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen