George Russell: "We zitten in een goede positie"

WilliamsF1_43887_HiRes

George Russell kende een ijzersterke kwalificatie voor de Grand Prix van Portugal. De Williams-coureur kwalificeerde zich als elfde voor de race op zondag. Russell was het weekend in Portimão op vrijdag ook sterk begonnen met een zevende tijd in de eerste training, daarna kreeg de Brit het lastiger in de tweede en derde training.

"Ik weet niet wat dat was om eerlijk te zijn, we waren wel snel in de eerste vrije training, maar daarna hadden we het erg moeilijk", liet Russell tegenover Formula 1. "In de kwalificatie leek alles weer tot leven te komen. Een fantastisch resultaat, het is onze beste startplek in de afgelopen drie jaren op een zaterdag."

George Russell / Williams Racing / Portimão / Portugal / 2021
Foto: Williams Racing Photos

Op de vraag of we Russell in de loop van het jaar in Q3 kunnen verwachten antwoordde de Brit positief. "Ja absoluut, ik zie geen reden waarom niet. Hier hadden we een goede mogelijkheid. Zelfs afgelopen race. Ik had veel moeite in Imola, maar we zaten er toch dichtbij. Het is wel ons doel, uiteindelijk."

Optimistisch voor de race

Russell is optimistisch voor een goede race op zondag in Portimão. "We starten zondag als elfde op de medium compound. De concurrentie om ons heen start op de zachte banden, dat is geen goede raceband. We zitten dus in een goede positie. We hebben een goede start en eerste ronde nodig om punten te halen. De snelheid op de rechte stukken is goed. Ik denk dat de jongens achter ons veel moeite gaan hebben om ons in te halen."

Lees ook: Ricciardo na Q1-exit: "Heel somber om hier nu te staan"

Lees ook: Bottas pakt pole position voor Grand Prix van Portugal

Lees ook: Max Verstappen: "We hadden totaal geen grip vandaag"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden