George Russell wint de Virtual British Grand Prix

07 feb 2021 door Sander Kamphof
russell

Regerend 'virtueel' kampioen George Russell heeft op het Britse Silverstone de tweede Virtual Grand Prix gewonnen. Tijdens een spannende race, die een stuk minder tijdstraffen kende dan die van vorige week, wist hij Callum Ilott en Alexander Albon voor te blijven. 

Callum Ilott begon sterk aan de race. Mede dankzij een goede kwalificatie van Brendon Leigh en een uitstekende eerste paar rondes leidde hij meer dan de helft van de race. Toch moest hij later zijn meerdere erkennen in Alex Albon en George Russell. Het tweetal had namelijk, mede door een andere bandenstrategie, in de tweede helft van de race een te hoog tempo. Alex Albon kreeg in de dertiende ronde een 3 seconden tijdstraf en vanaf dat moment trok Russell de race langzamerhand naar zich toe.

Kwalificatiemodel 

Net als vorige week werd er weer gekwalificeerd door esporters en geracet door de coureurs. Alvaro Carreton zette de Williams van George Russell op de vijfde plek neer. Brendon Leigh kwalificeerde voor Callum Ilott, zijn Ferrari startte vanaf Pole-position. De Red Bull van Alex Albon werd tijdens de kwalificatie bestuurd door Marcel Kiefer. Hij bezorgde Albon een tweede startplek.

Aan het begin van de race sprong Thibaut Courtois nog even in het oog. De keeper van Real Madrid mocht vanaf de derde plek starten en wist tijdens de eerste paar rondes Alex Albon te pakken voor de tweede plaats. Helaas was dat niet genoeg, de Belg finishte uiteindelijk roemloos als elfde.

De laatste race op Interlagos

Het virtuele spektakel zit er alweer bijna op. Volgende week is namelijk de laatste Virtual Grand Prix. Deze laatste race zal gehouden worden op het Braziliaanse Interlagos.

Lees ook: Enzo Fittipaldi wint eerste Virtuele Austrian Grand Prix

Lees ook: Steiner sluit F1-weerzien Magnussen en Grosjean niet uit

 

 

07 feb 2021 door Sander Kamphof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen