Gijs van Lennep: “Max moet niet meer te lang wachten”

SI202102240116_hires_jpeg_24bit_rgb

De kans dat Max Verstappen kampioen wordt is groot. Dat zegt althans Gijs van Lennep in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Van Lennep is oud Formule 1 coureur en meervoudig Le Mans winnaar met Helmut Marko en Jacky Ickx. “Het middenveld zit dicht bij elkaar, dat is zeker. Max moet niet meer te lang wachten. Als het moet gebeuren, dan moet het nu.”

Van Lennep zegt dat we zeker grote stappen kunnen verwachten, maar dat die pas te zien zijn in de eerste kwalificatie en race. Dat komt vooral omdat het team niets kwijt wil over eventuele verbeteringen.

Hiermee refereert hij ook naar een eerdere discussie over de diverse uitspraken die teambazen hebben gedaan over de nieuwe bolides. Daar waren de gasten het eens dat teams, zoals Mercedes en Ferrari veel loslaten over hun verwachtingen, maar dat het uiteindelijk draait om de resultaten op de baan. “Red Bull’s mediapresentatie is top als altijd! Het team zit goed in elkaar en Max is de beste”, zegt Werner Budding, auto-journalist en presentator. 

Perez

Verstappen heeft zijn eerste meters in de bolide al gehad en hij is blij met de auto. Maar hij blijft ook realistisch. Een typisch Nederlands karakter volgens Frans Verschuur, teambaas en Le Mans winnaar met Jos Verstappen. “Wij gaan liever uit van de underdog positie. We blazen niet zo hoog van de toren zoals Ferrari.”

Budding zegt ook dat nieuwe teamgenoot van Verstappen, Sergio Perez hem kan helpen dit seizoen. Hij vindt de komst van Perez goed voor het hele team en de strategie. “En misschien laat Perez echt wat zien. We denken natuurlijk allemaal: Max is de beste en de rest doet allemaal voor de grap mee. In het team is het natuurlijk de afgelopen jaren zo geweest, maar wie weet?” Verschuur sluit zich daarbij aan. Hij zegt als je een goede teamgenoot hebt, dat je daar zelf ook beter van word. In zijn ogen zou Max alleen maar beter worden van die uitdaging. Budding voegt daaraan toe dat Red Bull qua opbouw een sterk team heeft. Los van het technische gedeelte. "Ik denk dat Red Bull het als team beter voor elkaar heeft dan de afgelopen vijf jaar."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio is hier te beluisteren:

Lees ook: Frans Verschuur: “Monteur als Lee bepaalt veel in het team”

Lees ook: Verstappen hoopt het Mercedes moeilijk te maken

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden