Giovinazzi: “Hebben race verloren in eerste ronde”

Giovinazzi

Antonio Giovinazzi is als vijftiende over de streep gekomen tijdens de Grand Prix van Stiermarken. De Italiaan wist ten opzichte van zijn startpositie geen enkele plaats te winnen. Het was dan ook geen goede dag voor de Alfa Romeo-coureur.

Antonio Giovinazzi zal niet met een positief gevoel terugkijken op de Grand Prix van Stiermarken. Giovinazzi was al niet helemaal tevreden na afloop van de kwalificatie. Ook in de race ging het allemaal niet zoals gehoopt. In de eerste ronde werd hij aangetikt door Pierre Gasly. Als gevolg daarvan spinde hij. Door de spin was zijn race eigenlijk al verloren. Tegenover Ziggo Sport liet hij weten dat het een erg moeilijke race was.

“Gasly raakte mij in de openingsronde, daardoor spinde ik. Vanaf dat moment wisten we dat het heel erg moeilijk ging worden.” De Italiaan liet weten dat het team nog probeerde een undercut te doen maar de snelheid was gewoon niet goed genoeg. “We hebben de race verloren in de eerste ronde.” Giovinazzi wilde het gat naar de rest van het veld snel dichten waardoor hij veel van zijn banden vroeg. “We proberen het volgende week beter te doen.”

Antonio Giovinazzi / Alfa Romeo / Oostenrijk / Stiermarken / Red Bull Ring / 2021
Foto: Mediahub Sauber Group / DPPI

Lees ook: Red Bull gewaarschuwd voor overwinningsviering Verstappen

Lees ook: Olav Mol: “Red Bull heeft vaccin tegen Mercedes gevonden”

Lees ook: Max Verstappen: “Had nog banden over aan het einde”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen