Giovinazzi na zijn laatste kwalificatie: "Q3 zat er niet in"

2021-Abu-Dhabi-Grand-Prix-Saturday

Antonio Giovinazzi is al met al tevreden met zijn kwalificatie. Hij start de race vanaf de veertiende plek en gaat een goed resultaat proberen te halen voor het team. Het is het laatste weekend voor de Italiaan in de Formule 1. Volgend jaar rijdt hij in de Formule E. 

Antonio Giovinazzi heeft zijn laatste Formule 1-kwalificatie gereden. De Italiaan is volgend jaar niet meer terug te vinden op de grid. Sinds twee jaar is hij samen met Kimi Räikkönen het rijdersduo bij Alfa Romeo. Giovinazzi en Räikkönen hebben geen nieuw contract gekregen en worden vervangen door Valtteri Bottas en Guanyu Zhou. Giovinazzi is tegenover Ziggo Sport reëel over zijn laatste kwalificatie. "Q3 was niet mogelijk", vertelt de Italiaan.

Verkeer

In het tweede deel van de kwalificatie was er veel verkeer. In de laatste sector werd er extreem langzaam gereden, Sebastian Vettel stond zelfs even stil. Door het verkeer kon Giovinazzi niet genoeg temperatuur in zijn banden krijgen. "We deden eerst een run op de mediums, die was wel oké. Maar de tweede run op softs werd verpest door verkeer in de laatste sector. Ik kon daardoor geen temperatuur in mijn banden krijgen", aldus Giovinazzi. Q3 was niet mogelijk volgens hem, maar de Italiaan hoopte wel een paar plekjes hoger te starten.

Lees ook: Max Verstappen over pole: “Geweldig gevoel”

Lees ook: Olav Mol volgend seizoen toch op radio én tv

Lees ook: Antonio Giovinazzi: “Punten gescoord die we verdienen”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen