Gladheid asfalt Portimão baart Red Bull-coureurs zorgen

SI202104290411_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen wist beide trainingen in aanloop naar de Grand Prix van Portugal met een tweede tijd af te sluiten. Teamgenoot Sergio Pérez pakte een derde en tiende tijd in Portimão. Waar Verstappen aangeeft dat de gladheid van het asfalt nog wel eens 'tricky' kan worden voor het team, richt Pérez zich op het gevecht om pole position.

Verstappen liet na afloop van de training weten dat het goed voelt om terug te zijn op de baan in Portimão. "Het circuit is fantastisch, maar de omstandigheden zijn vergelijkbaar met vorig jaar. Het asfalt is heel erg glad. De banden zijn natuurlijk aangepast, waardoor we allemaal een beetje grip hebben verloren in vergelijk met vorig jaar."

"Het is erg lastig op de baan en niet makkelijk om de banden op temperatuur te krijgen", ging de Red Bull-coureur verder in reactie na de trainingen van vrijdag. "Dat is jammer, want het zal hier vooral om de banden draaien."

Max Verstappen / Red Bull Racing /  Portimão / Portugal / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images) 

Verstappen denkt dat het een spannend weekend zal worden tussen Red Bull Racing en Mercedes. "We zitten dit weekend weer dichtbij Mercedes, de auto voelde goed aan, maar we hebben nog wel wat werk te verzetten voor zaterdag."

Sergio Pérez

Teamgenoot Pérez is het met Verstappen eens over de lastige omstandigheden op de gladde baan van Portimão. "Het is niet makkelijk dus de focus ligt op het begrijpen van wat er aan de hand is met de banden. Het is moeilijk ze echt op temperatuur te krijgen."

De Mexicaan liet weten dat de snelheid op de medium compound er goed in zat, maar het een stuk lastiger was op de zachtere versie van de Pirelli-banden. "De snelheid zat er in op de mediums, maar toen we naar de zachte compound schakelden konden we geen goede rondetijd meer neerzetten. Daar moeten we echt aan werken, zodat we het voor de kwalificatie kunnen oplossen."

Sergio Pérez / Red Bull Racing /  Portimão / Portugal / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Gevecht voor pole position

"Het is lastig vergelijken met de vorige race in Imola. Het is een compleet ander circuit hier en er is veel minder grip door het asfalt. Ik denk dat we een snelle auto hebben, dus hopelijk kunnen we meedoen in het gevecht om de pole position tijdens de kwalificatie", sloot Pérez af.

Lees ook: Samenwerking Volkswagen optie Red Bull volgens Wolff

Lees ook: Ilott na F1-debuut: "Al met al een geslaagde dag"

Lees ook: Top en Flop: Grand Prix van Portugal VT1 en VT2

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden