Goed weekend voor Indy Dontje in ADAC GT Masters

door Tim Koenders
Indy-Dontje-ADAC-GT-Masters-

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Indy Dontje terug op zijn weekend in de ADAC GT Masters. Het was een goed weekend voor het team. In de eerste race wist Indy een podiumplaats te bemachtigen. In de tweede race moesten ze ver van achteren starten maar uiteindelijk zijn ze helemaal naar de vijfde plaats gereden.

“Afgelopen weekend hadden wij zoals gewoonlijk twee sprintraces op het programma, met daarbij een kwalificatie voor mij en een kwalificatie voor mijn teamgenoot. Op zaterdag heb ik de kwalificatie op mij genomen en hebben we een enorme opsteker als team meegemaakt. Uiteindelijk mocht ik na een goede kwalificatie als tweede vertrekken. Dit hebben we ook om weten te zetten naar een mooi podium, we zijn uiteindelijk tweede geworden. Na veel safety car situaties en gele vlaggen hebben we dit resultaat mooi om kunnen zetten. Op zich best jammer van de safety cars want ik denk dat er misschien wel meer in had gezeten.”

“Op zondag een kwalificatie voor mijn teamgenoot die begon als droog. We hebben even gewacht om de banden op tempratuur te krijgen door de remmen heel warm te maken. Toen begon het te regenen en hadden een aantal mannen hun tijd al gezet. Hierdoor moesten we helaas vanaf de twintigste plek starten. Na een goede opening wisten we naar de zevende plaats te rijden. Later ben ik nog naar voren gereden naar een vijfde plek. We hopen dat we er komend weekend weer vol tegenaan kunnen.”

De hele update van Indy Dontje is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen