GP van Azerbeidzjan zonder publiek

Haas-GP

De grand prix van Azerbeidzjan gaat dit jaar door, maar zonder publiek. De organisatoren van de race hebben dat bekend gemaakt.

De organisatie had eerder nog de hoop op een race met publiek, maar daar is nu een streep door. In tegenstelling tot vorig jaar gaat de race dit jaar wel door. Vorig jaar behoorde de grand prix van Azerbeidzjan tot de afgelaste races door de corona-pandemie.

"Dit besluit is genomen vanwege aanhoudende gezondheids- en veiligheidsproblemen door de corona-pandemie en komt na uitgebreid overleg tussen de regering van de Azerbeidzjaanse Republiek, F1 en de FIA", luidt het statement.

Optimisme 

De Formule 1 is zelf erg optimistisch over het seizoen. De organisatie hoopt het merendeel van de races fans te kunnen toelaten. Zo werd er bekend gemaakt dat tijdens de grand prix van Bahrein fans worden toegelaten, zolang ze maar gevaccineerd of genezen zijn.

De grand prix op het stratencircuit van Baku wordt gehouden in het weekend van 4 tot en met 6 juni. Zij die al een ticket hebben voor de race van 2021, kunnen dat gebruiken voor de editie van 2022, die hopelijk wel met publiek is.

Lees ook: Grand Prix van Portugal derde race seizoen 2021

Lees ook: Aston Martin geeft AMR21 shakedown in Silverstone

Lees ook: 24 uur van Le Mans uitgesteld naar augustus

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden