GP van Hongarije VT1: Hamilton snelste, Verstappen achtste tijd

EdHiLOXWAAAOpdh

Na twee spannende races op de Red Bull Ring is het dit weekend tijd voor de Grand Prix van Hongarije, die verreden wordt op de Hungaroring. Zojuist werd de eerste vrije training verreden. In dit bericht vatten we de ins en outs van VT1 voor je samen. Met Hamilton die de snelste tijd noteerde en de achtste tijd voor Verstappen. 

Het begin van de eerste vrije training van de Grand Prix van Hongarije verliep rustig. Zo goed als alle coureurs gingen de baan op om even een installatierondje te rijden. Lando Norris kwam als eerste de baan op, maar het was Max Verstappen die als eerste een tijd liet noteren.

https://twitter.com/F1/status/1284051597358706689

Aan het begin van VT1 kreeg menig coureur al te horen dat er een kans op regen was en dat men dus moest profiteren van het, toen nog, droge weer. Robert Kubica kwam vandaag ook voor het tweede weekend op een rij tijdens VT1 in actie voor het team van Alfa Romeo. Vorig weekend reed hij de eerste vrije training in de bolide van Giovinazzi, dit weekend nam hij plaats in de auto van Raikkonen. Aan het begin van zijn outlap had Kubica een klein momentje wat resulteerde in een spin.

Verstappen was ondertussen alles behalve tevreden en toen het ook nog begon te regenen, gaf de Nederlander aan dat hij wilde boxen.

https://twitter.com/F1/status/1284062799832977410

Probleem voor Gasly

Verder was het opvallend dat Pierre Gasly als enige de baan nog niet op geweest was. Bij het opstarten van zijn Honda power unit kwam men er namelijk als snel achter dat er een probleem was. Het team van AlphaTauri was druk bezig met de bolide van de Fransman, maar het lukte niet om de reparaties voor het eind van VT1 klaar te krijgen. Gasly heeft dan ook geen tijd neer kunnen zetten.

Met nog iets meer dan 35 minuten te gaan, was het Valtteri Bottas die de snelste tijd achter zijn naam had staan met een 1:16.089. Achter hem waren het Lewis Hamilton en Sergio Perez met de tweede en derde tijd.

Ook Verstappen was ondertussen de baan weer opgekomen om meters te maken. Het duurde echter niet lang of de Nederlander kreeg het aan de stok met Nicholas Latifi, die hem aardig in de weg reed. Deze situatie resulteerde in een aantal universele handgebaren van Verstappen aan het adres van Latifi. Opvallend is dat dit niet de eerste keer dit seizoen was dat Latifi Verstappen in de weg rijdt. Tijdens de GP van Oostenrijk gebeurde er namelijk iets vergelijkbaars.

https://twitter.com/F1/status/1284089249017606147

Nachtmerrie

Ook George Russell was niet tevreden. Dat had echter niets te maken met in de weg rijdende coureurs, maar met zijn Williamsbolide. "Deze laatste twee runs waren een nachtmerrie", liet Russell via de boordradio aan zijn team weten.

https://twitter.com/WilliamsRacing/status/1284060691687768065

De rest van VT1 verloopt zonder noemenswaardige incidenten. Het was de laatste 10 minuten nog wel even druk op de baan, omdat iedereen nog even wat rondes wilde rijden.

Aan het einde van VT1 zijn het achtereenvolgend Hamilton, Bottas en Perez die de top 3 van snelste tijden hebben neergezet. Verstappen kwam niet verder dan de achtste tijd. Ook vanmiddag zal Grand Prix Radio je op de hoogte houden van het laatste nieuws omtrent de tweede vrije training!

EdH0NKFXYAAtg-h-700x394
(c) Formula1.com

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Hongarije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen