GP van Hongarije VT2: Vettel snelste, Verstappen zevende tijd

01_131929AK9I6643

Na twee spannende races op de Red Bull Ring is het dit weekend tijd voor de Grand Prix van Hongarije, die verreden wordt op de Hungaroring. Zojuist werd in de regen de tweede vrije training verreden. In dit bericht vatten we de ins en outs van VT2 voor je samen. Met Vettel die de snelste tijd noteerde en de zevende tijd voor Verstappen.

Het begin van de eerste vrije training van de Grand Prix van Hongarije verliep rustig. Niemand durfde het aan om de baan op te komen aangezien deze nat was door de regen die er gevallen was. Daarnaast regende het nog steeds waardoor de baan niet snel op zou kunnen drogen.

https://twitter.com/F1/status/1284109977716690958

Het was uiteindelijk Pierre Gasly die als eerste naar buiten kwam. Tijdens VT1 heeft Gasly niet kunnen rijden vanwege een probleem met de Honda power unit. De Fransman reed een installatierondje op de full wets en dook daarna weer snel naar binnen.

Met nog ruim een uur te gaan besloot ook Perez naar buiten te gaan. Hij glibberde over de baan en had moeite met het opwarmen van zijn achterbanden. De Mexicaan was de eerste die een tijd liet noteren met een 1:43.862. Vlak daarna had Perez nog een momentje waarbij hij naast de baan kwam en door het grind reed.

Wielspin

Daarna was het weer een poos rustig tot ook Raikkonen en Stroll naar buiten gingen. Stroll wist toen met een 1:42.380 de snelste tijd te laten noteren. Vervolgens besloten ook Ocon en Ricciardo om naar buiten te gaan gevolgd door Vettel en Leclerc. Met nog een half uur te gaan kwamen ook Kvyat, Norris, Grosjean en Giovinazzi de baan op.

Het is Vettel die ondertussen flink aan het stampen is. Hij weet zich keer op keer te verbeteren en laat een tijd van 1:40.464 achter zijn naam noteren. Kvyat heeft het ondertussen een stuk moeilijker. Hij klaagt over de boordradio dat hij last heeft van veel wielspin.

https://twitter.com/F1/status/1284125547849748485

Met nog 15 minuten te gaan besluit ook Max Verstappen om naar buiten te gaan. Na één rondje op de inters gereden te hebben, besluit hij echter alweer om naar binnen te gaan. De rest van VT2 verloopt vrij rustig.

Brandlucht

Voor Pierre Gasly eindigt VT2 echter niet zoals hij gewild had. De Fransman moest snel naar binnen, nadat hij een brandlucht in de auto rook. "Het ruikt alsof er gebarbecued wordt achter in de auto, alsof er iets brandt in de auto", liet Gasly zijn team via de boordradio weten. Ook zijn team gaf aan de brandlucht te ruiken toen de bolide van Gasly weer in de garage stond. Na een snelle check stuurden ze de Fransman weer naar buiten.

Aan het einde van VT2 zijn het achtereenvolgend Vettel, Bottas en Sainz die de top 3 van snelste tijden hebben neergezet. Verstappen liet de zevende tijd achter zijn naam noteren. De uitslag van VT2 zegt echter vrij weinig aangezien veel coureurs geen tijd hebben laten noteren. Ook morgen zal Grand Prix Radio je op de hoogte houden van het laatste nieuws omtrent de derde vrije training en de kwalificatie!

EdIpyQQXYAA39Uj-700x394
(c) Formula1.com

Lees ook: Ook Ferrari klaar om Concorde Agreement te ondertekenen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen