Grand Prix Australië wordt waarschijnlijk verzet

GP-Australië-Melbourne-Start-finish

De traditionele seizoensopener van het Formule 1 seizoen in Melbourne lijkt voor een tweede jaar op rij niet door te gaan. Verwacht wordt dat de Australische Grand Prix wordt uitgesteld vanwege nieuw ingevoerde quarantaine regels.

De regering van de staat Victoria heeft aangegeven dat het personeel voor het tennistoernooi 'The Australian Open' bij aankomst eerst twee weken in quarantaine moet. Verwacht wordt dat deze regels ook zullen gelden voor het F1 personeel wanneer zij aankomen voor de Grand Prix in maart.

Dit zou echter betekenen dat het personeel dik drie weken voor de Grand Prix al zou moeten afreizen naar Australië om het benodigde opbouwwerk te kunnen uitvoeren voor de start van het raceweekend.

Drie weken voor de GP van Australië vinden echter de wintertests plaats in Spanje, wat het onmogelijk maakt voor de teams om op tijd af te reizen naar Melbourne. Ook het vervroegen van de wintertests zou een grote verstoring zijn voor de teams.

De verwachting is dus dat de seizoensopener zal plaats vinden in Bahrein, op 28 maart. Men wil de Grand Prix van Australië niet annuleren, maar verplaatsen. De race moet dan ergens aan het eind van het seizoen worden verreden wanneer men toch afreist naar Azië of Amerika voor de zogenoemde fly-away races.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen