Grands Prix Azerbeidzjan, Singapore en Japan gaan niet door

bakuthursday8-793604

De Formule-1 races in Azerbeidzjan, Singapore en Japan gaan dit jaar niet door. Dat maakt de Formule-1 vanochtend bekend. Vanwege de vele uitdagingen voor de stratencircuits in Azerbeidzjan en Singapore en de aanhoudende strenge regels omtrent het Corona-virus in Japan heeft de Formule 1 samen met de organisators besloten dat de races dit seizoen niet doorgaan.

Vooral voor de organisatoren van de straatraces zal de afgelasting niet als een verrassing komen. De opbouw van een stratencircuit kost weken en ook voor de stad zelf is het een zware belasting. Iets wat deze steden er waarschijnlijk niet bij kunnen hebben in deze zware periode.

Wat betreft de Japanse Grand Prix zit het natuurlijk anders. Het cancellen van deze race heeft vooral te maken met de reisbeperkingen of verboden, wat een bezoek van het Formule-1 circus heel lastig maakt. Het is sinds 1986 niet meer voorgekomen dat er geen Grand Prix van Japan op de kalender staat.

Ten slotte gaf Ross Brawn aan nog steeds vertrouwen te hebben in een seizoen met minimaal 15 races. 'We hebben nu al acht races en verwachten het seizoen af te sluiten met Grands Prix in Bahrein en Abu-Dhabi. Dan zit je al op tien. Het moet ons vervolgens lukken om in die periode daartussenin nog vijf á zes goede raceopties te vinden.' Zo concludeert Brawn.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen