Grand Prix Canada ook uitgesteld vanwege coronacrisis

07 apr 2020 door Hidde Wissels
canada-thursday12-493309

De Canadese Grand Prix is het volgende raceweekend dat uitgesteld is. Dit maakt de Formule 1 bekend via de officiële website.

In een verklaring zeggen de Canadese promotors dat het eer zou zijn geweest om de eerste race van het Formule 1-seizoen te mogen organiseren en dat het erg jammer is dat ze de race moeten uitstellen.

''Het uitstel was geen beslissing die licht of gemakkelijk werd genomen'', luidt de verklaring. ''De afgelopen maand hebben we voortdurend gecommuniceerd met de Formule 1 en vertegenwoordigers van de stad Montreal en zowel provinciale als federale overheden. We hebben de richtlijnen van de volksgezondheidsfunctionarissen gehoord en als direct gevolg van de COVID-19-pandemie volgen we de deskundige begeleiding van de autoriteiten.''

Francois Dumontier, CEO van de GP van Canada, voegt hier het volgende aan toe: ''Op dit moment is het cruciaal dat al onze energie wordt gebruikt om het coronavirus te overwinnen. We zullen de fans met open armen verwelkomen op Circuit Gilles-Villeneuve zodra het veilig is om dit te doen."

De Grand Prix in Montreal zou in het weekend van 14 juni georganiseerd worden. Het is de negende Grand Prix van 2020 die voorlopig niet doorgaat. De eerst volgende Grand Prix die op de planning staat is de GP van Frankrijk in het weekend van 28 juni op het circuit Paul Ricard.

07 apr 2020 door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen