Grand Prix van Bahrein VT1: Hamilton snelste, Verstappen P6

door Tim Koenders
Beast-Tim-en-Tom-Coronel

Lewis Hamilton was het snelste tijdens de eerste vrije training in Bahrein, Valtteri Bottas eindigde als tweede en Sergio Perez als derde. Verstappen moest genoegen nemen met P6. Het was geen rustige training, er waren meerdere blokkerende wielen en spins te zien.

Tijdens de eerste vrije training kregen coureurs de mogelijkheid om alvast de banden voor volgend jaar te testen. Er werd van iedereen verwacht een aantal rondes op de prototype band te rijden. De meeste coureurs gingen direct naar buiten en een aantal daarvan direct op die band. Ook waren er vrijdagochtend twee andere coureurs aanwezig, Kubica verving Raikkonen en Roy Nissany nam het stuur van Russell voor één training over. In de openingsfase had Bottas het zwaar in bocht tien. Binnen een kwartier verremde hij zich al twee keer.

https://twitter.com/F1/status/1332281056544907265

De eerste spin van de dag was voor Romain Grosjean, hij verloor zijn auto in bocht zeven maar wist hem wel uit de muur te houden. De Fransman reed langzaam terug naar de pits omdat zijn banden helemaal kapot waren. Niet lang daarna volgde er ook een spin van Leclerc. Bij het opkomen van het tweede rechte stuk spinde hij op de kerb.

https://twitter.com/F1/status/1332287264567812098

Halverwege de training had Lewis Hamilton de snelste tijd staan op de prototype band. Perez stond tweede op de zachte band gevolgd door Bottas die ook op de prototype band zijn tijd liet noteren. Daarachter waren de beide Red Bulls te vinden. Nissany kwam nog niet aan de tijden van de ervaren mannen. De Israëliër stond met 1,4 seconde achterstand op Latifi op de twintigste plaats.

Met nog iets meer dan een half uur te gaan wilde Verstappen beginnen op de prototype band. Toen hij zijn ronde aan wilde vangen spinde de Nederlander. Met vlakke kanten op zijn banden vervolgde hij toch zijn weg om de banden te kunnen testen. Na eerder al gespind te zijn verliep de rest van de training ook niet soepel voor Grosjean. De Haas coureur verrremde zich in bocht tien en kwam ver buiten de baan terecht.

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/1332293275001249792

Het laatste gedeelte van de training verliep erg rustig. Ieder team was met zijn eigen ding bezig. Mercedes was in de eerste training het snelste en ook het meest productief. Nissany heeft het gat naar de rest van het veld uiteindelijk een beetje weten te dichten, hij eindigde met 0,3 seconde achterstand op de twintigste plaats.

De volledige uitslag van de eerste vrije training:

Uitslag-VT1-Bahrein-700x394
(c) Twitter Formula 1

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen