Grand Prix van Hongarije ook zonder publiek

door Tim Koenders
hongarije

Gisteren heeft de Hongaarse overheid bekendgemaakt dat evenementen tot 15 augustus waar meer dan 500 mensen komen niet door mogen gaan. Na eerdere berichten dat zowel het circuit als de overheid graag zien dat de Grand Prix verreden zal worden is dat nu toch onzeker. Vooral omdat er in de paddock ook meer dan 500 mensen aanwezig zijn.

Tot 15 augustus mogen er in Hongarije geen evenementen plaatsvinden waar meer dan 500 mensen aanwezig zijn. De Grand Prix van Hongarije stond gepland op 2 augustus. Dit betekent dat als de Grand Prix doorgaat dit sowieso zonder publiek gaat gebeuren. Dit hebben de mensen van het circuit ook bevestigd. Eerder heeft het circuit aangegeven er alles aan te doen om een Grand Prix te kunnen rijden. Dus er is rekening gehouden met het rijden zonder publiek.

De enige vraag is nu of de Grand Prix überhaupt door kan gaan. In de paddock lopen normaal gesproken wel meer dan 500 mensen. Dat is dus een reden om het hele weekend niet door te laten gaan. Het zijn momenteel natuurlijk geen ‘normale’ tijden dus daar is waarschijnlijk ook nog wel een oplossing voor. De overheid heeft eerder laten weten dat ze heel graag een Grand Prix van Hongarije willen organiseren dus zij zullen er alles aan doen om dit waar te kunnen maken. Maar in het statement komt duidelijk naar voren dat de veiligheid van de mensen echt wel belangrijker is.

Het is dus duidelijk dat als de Grand Prix van Hongarije verreden zal worden dit in ieder geval zonder publiek gaat gebeuren. De overheid zal er alles aan doen om de Grand Prix te organiseren maar de veiligheid van de mensen staat voorop.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen