Grand Prix van Miami bevestigt datum voor 2022

door Coen Versteeg
image

De organisatie van de Grand Prix van Miami heeft bevestigt dat de Formule 1 in 2022 van 6 tot en met 8 mei afreist naar Florida. Nadat de voorlopige kalender voor volgend jaar al eerder uitlekte, is Miami nu de eerste die een datum bevestigd heeft. 

De Grand Prix van Miami maakt zijn debuut op de Formule 1-kalender en wordt, naast de race op het 'Circuit of the America's', de tweede race in de Verenigde Staten. De directeur van de Grand Prix van Miami, Richard Cregan, verheugt zich op de komst van de Formule 1 in Miami en denkt dat de sport met open armen wordt ontvangen. "Ik twijfel er niet aan dat de Formule 1-gemeenschap en de fans over de hele wereld versteld zullen staan van wat ze in mei gaan zien", liet hij weten aan Formula 1. 

"Bouw in volle gang"

De bouw van het circuit is in volle gang. Het 'Miami International Autodrome' ligt op het terrein van het Hard Rock Stadium, de thuisbasis van de Miami Dolphins uit het American football. Volgens Cregan gaat de voorbereiding op de race goed. "De bouw van het circuit vordert in de lijn der verwachting. Nu we de datum hebben bevestigd, kunnen we snel meer details onthullen."

Lees ook: Video: Eerste virtuele ronde op Formule 1-circuit van Miami

Lees ook: BREAKING: GP Miami vanaf 2022 weer op de F1-kalender

Lees ook: Zo zou de F1-kalender van 2022 eruit kunnen zien

door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden