Grand Prix van Portugal VT2: Bottas snelste, Verstappen P2

door Tim Koenders
DSC07057

De tweede vrije training van de Grand Prix van Portugal is verreden en Bottas liet de snelste tijd noteren. Verstappen en Norris stonden ook in de top drie. Het eerste half uur van de training werd er getest voor Pirelli. De training werd ook nog twee keer onderbroken. Eén keer door een brandende AlphaTauri en één keer door contact tussen Stroll en Verstappen.

Tijdens de eerste dertig minuten van de training werd er niet gereden met de gebruikelijke banden. Alle teams hielpen Pirelli met het testen van de banden voor volgend seizoen. Er werd niet naar buiten gebracht welk team op welke band heeft gereden. Wat we wel weten is dat Pirelli verschillende variaties heeft meegenomen om te testen.

https://twitter.com/HaasF1Team/status/1319635406523146240

Op die nieuwe banden spinde Sainz na vijf minuten. Aan de binnenkant van bocht 15 spinde hij zijn McLaren op de kerb. Hij kon zijn weg gewoon vervolgen. Een paar minuten later was Grosjean ook op zoek naar grip. Hij kwam iets te wijd uit en ging even door het grind. Daar bleef het ook niet bij want Perez wist zijn Racing Point niet recht te houden. In bocht drie stond zijn auto met de neus de verkeerde kant op.

https://twitter.com/F1/status/1319644450478501890

Na een half uur voor Pirelli getest te hebben stond Verstappen bovenaan de tijdenlijst. Wel waren de meeste coureurs drie seconden langzamer dan vanochtend. Vanaf dat moment konden de teams zich weer echt gaan voorbereiden op de race. Toen de teams weer met de gebruikelijke banden mochten rijden kozen de meeste teams voor de twee hardste compounds. Alleen Latifi, Hamilton en Bottas gingen op de rode band naar buiten.

Bijna halverwege de training was het nog steeds zoeken naar grip. Eerst was er een spin van Vettel en later kwam ook Kvyat erachter dat er nog niet zoveel grip was. Een spin voor beide mannen maar niks schokkends. Ondertussen had de andere AlphaTauri een groter probleem. De auto van Gasly stond ineens brandend naast de baan. De Fransman kon op tijd uit zijn auto komen en het brandje was snel geblust. Er kwam wel een code rood waardoor iedereen terug moest keren naar de pits.

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/1319653175859793920

Met nog een klein half uur te gaan werd de training weer hervat. Dit keer besloot bijna iedereen om op de zachte band naar buiten te gaan. Op het moment dat Verstappen zijn ronde aan wilde vangen zat hij in de slipstream van Stroll. Verstappen reed aan de binnenkant van de Canadees maar kon er niet voor de eerste bocht voorbij. Stroll leek de Nederlander niet te zien en stuurde de eerste bocht gewoon aan. Beide coureurs raakten elkaar en Stroll eindigde in de grindbak, Verstappen kon zijn Red Bull terug naar binnen rijden. De mannen zijn momenteel ‘under investigation’. Voor de tweede keer in deze training is er een code rood.

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/1319658134500159489

Na een tweede onderbreking werd de training met nog acht minuten te gaan hervat. Ook Verstappen kon gewoon weer naar buiten. De tijden werden door de meeste coureurs niet meer verbeterd. Bottas bleef de snelste, Verstappen stond er ruim vijf tienden achter. Norris verbeterde nog wel en sloot de training af als derde. Hamilton kwam niet verder dan een achtste plaats.

De volledige uitslag van de tweede vrije training:

Uitslag-VT@-GP-Portugal-700x394
(c) Twitter Formula 1

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden