Grand Prix van Rusland VT2: Bottas snelste, Verstappen P7

door Tim Koenders
Bottas-VT2-Rusland-

De tweede vrije training in Rusland is verreden en Valtteri Bottas reed opnieuw de snelste tijd. Hamilton eindigt de training als tweede en Ricciardo als derde. Verstappen moet na een moeizame vrijdagmiddag genoegen nemen met P7.

Na de crashes van Latifi en Sainz in de eerste vrije training was het even afwachten of de auto’s op tijd klaar zouden zijn voor de tweede training. De monteurs van Williams waren aan het begin van de training nog bezig met het repareren van de auto van Latifi. De auto van Sainz was wel op tijd klaar, zeven minuten in de training kon de Spanjaard weer naar buiten. Na elf minuten gereden te hebben zijn alle coureurs behalve Latifi al op de baan geweest.

https://twitter.com/McLarenF1/status/1309465027456446465

Net als in de eerste training was bocht dertien weer een lastig punt. De eerste die zich daar in de middagtraining verslikte was Stroll. Hij spinde nadat hij de kerb aan de binnenkant raakte. Hij wist zijn Racing Point wel uit de muur te houden. Na ruim twintig minuten te hebben gewacht is de auto van Latifi klaar en kon de Canadees weer naar buiten. Ondertussen waren de Mercedessen met elkaar aan het strijden om de snelste rondetijd. Op één tienden van elkaar stonden ze anderhalve seconde los van de rest van het veld.

https://twitter.com/F1/status/1309467338899689474

De Mercedessen gingen eerder op de zachte band naar buiten dan de rest van het veld. Met nog 52 minuten te gaan begonnen de andere teams met runs op de snelste compound. Nadat iedereen minimaal één poging heeft kunnen doen op de zachtste band was het verschil al iets kleiner. Verstappen maakte een foutje in zijn ronde waardoor die ronde geen goed beeld gaf. Ricciardo zat er net als in de eerste training goed bij. Na zijn ronde op de zachte band stond de Australiër op P3. Een ronde later probeerde de Nederlander zich te verbeteren maar opnieuw maakte hij een fout. In de derde sector spinde de Red Bull coureur, hij kon zijn weg vervolgen maar besloot om direct naar binnen te duiken.

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/1309475609874227200

Met nog een half uur te gaan reed Lewis Hamilton op de medium band. Voor de tweede keer vanmiddag blokkeerde de Brit in bocht dertien en schoot even rechtdoor. Even later had Bottas een klein probleempje. Hij gaf over de boardradio aan iets bij zijn linkerhand te hebben. De Fin kwam even naar binnen en ging ook, na heel even stil te hebben gestaan, snel weer naar buiten om verder te gaan met zijn long run.

De tweede vrije training in Rusland is rustig verlopen. Op een aantal blokkerende wielen in bocht dertien en twee spins van Verstappen en Stroll na gebeurde er vrij weinig. De teams konden rustig hun programma afwerken. Mercedes was hierin oppermachtig, zij sluiten de vrijdag in Rusland af met de twee snelste tijden. Achter de beide Mercedes coureurs zat een groot gat naar de rest van het veld.

De volledige uitslag van de tweede vrije training:

Uitslag-VT2-Rusland--700x394
(c) Twitter Formula 1

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden