Grand Prix van Turkije VT2: Verstappen opnieuw snelste

door Tim Koenders
Verstappen-Turkijke-2

De vrijdag op Istanbul Park zit erop. Tijdens de tweede vrije training was Max Verstappen de snelste. Leclerc eindigde de tweede training als tweede en Bottas als derde. Er was veel meer grip in vergelijking met de eerste vrije training maar het was nog steeds erg glad op de baan.

Carlos Sainz kon aan het begin van de tweede vrije training zijn vrijdag gewoon weer hervatten nadat hij stilviel in de eerste vrije training, McLaren heeft de auto op tijd klaar weten te krijgen. Ook Lewis Hamilton ging gewoon vroeg naar buiten net als de rest, tijdens de eerste vrije training liet hij erg lang op zich wachten. Aan het begin van de training was het voor iedereen nog steeds zoeken naar de grip.

https://twitter.com/McLarenF1/status/1327221977275359232

Doordat er veel auto’s op het asfalt waren werd de grip met de minuut beter. De eerste twintig minuten was het stuivertje wisselen voor de snelste tijd. Ondertussen spinde één van de Haas coureurs, Romain Grosjean verloor zijn auto op de kerb en gaf aan het team aan niet meer op de harde band te willen rijden.

https://twitter.com/F1/status/1327225238120230917

Met nog een uur te gaan begonnen de eerste coureurs met runs op de zachte band. Halverwege de training hadden alleen Verstappen, Hamilton en Bottas nog geen tijd op de zachte band staan. Op dat moment stonden de beide Ferrari ’s bovenaan gevolgd door Albon. De eerste helft van de training is erg rustig verlopen op een kleine spin van Grosjean na.

Met nog vijfentwintig minuten op de klok spinde Russell. De Brit vocht zijn auto door bocht acht maar wist hem later niet recht te houden. Op ongeveer hetzelfde moment had ook Latifi het lastig. Hij wist zijn Williams ook niet onder controle te houden en kwam naast de baan terecht. Na zijn auto omgedraaid te hebben kon hij zijn weg weer vervolgen.

https://twitter.com/F1/status/1327237066883805186

In de laatste minuten van de training werden de tijden niet meer verbeterd. Iedereen focuste zich op langere runs. Tijdens die langere runs spinde Kvyat nog in de laatste bocht. Red Bull zag er gedurende de eerste twee vrije trainingen goed uit. Het team lijkt goed om te kunnen gaan met de grip die er is. Ondertussen was Mercedes erg snel in de langere runs. Morgen zullen de condities weer anders zijn, na iedere sessie komt er weer meer grip. Morgen om 10.00 uur is de derde vrije training gevolgd door de kwalificatie om 13.00 uur.

De volledige uitslag van de tweede vrije training:

Uitslag-VT2-Turkije--700x394
(c) Twitter Formula 1

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden