Grandioze kwalificatie voor Norris: "Voel me geweldig!"

3cae2689aa40c6aeba4aa370c65b364564bf7ee927f4b97c0512be35

Wat een grandioze kwalificatie kende Lando Norris in Oostenrijk! De Brit pakte de tweede startplek voor de Grand Prix van Oostenrijk en kwam zelfs erg dichtbij pole position. "Ik voel me geweldig!", stelde Norris na afloop. 

"Dit was heel cool", begon Norris na afloop van de kwalificatie voor de camera bij Formula 1. "Na de vorige race wilde ik een stap verder gaan, maar ik ben zelfs twee stappen verder gegaan." De Brit is logischerwijs enorm blij met zijn kwalificatie en stelt dat hij zich erg goed voelt. "Dit is een erg mooi moment om met de fans te delen. Het is erg cool, al die fans in het oranje voor McLaren", grapte de McLaren-coureur. De Oranjefans deert het echter niet, zij juichen ook voor een coureur als Lando, die een dijk van een rondje neerzette.

'Beste rondje ooit'

"Dit was denk ik mijn beste rondje ooit", voegde Lando tegenover Ziggo Sport toe. "De Nederlandse fans zijn best wel cool. De hele inlap zat ik te kijken hoe de fans aan het springen waren. Waarschijnlijk deden ze dat meer voor Max dan voor mij, maar zelfs toen ik uit de auto kwam was iedereen aan het juichen en klappen." De Brit stelt dat Oostenrijk voor hem ook een beetje als een thuisrace voelt.

De McLaren-coureur denkt dat een combinatie van factoren hem de P2 opgeleverd heeft. Als eerste denkt Norris dat Mercedes het was moeilijker had tijdens de kwalificatie. Waar dat precies aan ligt durft hij echter niet te zeggen. Aan de andere kant had het team van McLaren alles juist erg goed voor elkaar. "Vergeleken met vorig weekend (GP van Stiermarken red.) hebben wij wat kleine dingen verbeterd. Daarnaast was ook mijn rondje een stuk beter, alles kwam echt bij elkaar."

'Gevechten bewust kiezen'

Norris heeft zichtbaar genoten en straalt als hij terugdenkt aan zijn kwalificatierondje. "Het was een cool rondje. De Red Bull Ring is een leuk Formule 1-circuit om echt te pushen en risico's te nemen." De Brit hoopt tijdens de race goed te kunnen presteren. "De eerste tien rondes van de race zit ik waarschijnlijk non-stop in mijn spiegels te kijken, maar we hebben mogelijk een iets betere pace dan vorig weekend." Norris gaat nog steeds voor de leiding en schuwt gevechten op de baan zeker niet. "Ik moet mijn gevechten bewust kiezen."

Lees ook: BREAKING: Hamilton verlengt contract met twee jaar

Lees ook: Waanzinnige kwalificatie Russell op mediumband in Oostenrijk

Lees ook: Verstappen na pole Oostenrijk: “Q3 was gewoon klote”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden