AP-1WX5N89892111_news

Ondanks dat Max Verstappen tweede werd in de Grand Prix van Singapore, kende hij veel problemen met zijn motor. Met name op lage snelheid had de Nederlander last van een haperende krachtbron. Reden genoeg voor Red Bull Racing om dit euvel aan te pakken, ook al kost ze dit een gridpenalty.

Sinds Monza rijdt het team van Red Bull Racing met de C-spec motor van Renault. De Franse fabrikant gaf aan dat deze upgrade meer vermogen zou leveren, maar dat de betrouwbaarheid nog niet optimaal zou zijn. Het fabrieksteam van Renault koos er dan zelf ook voor om nog niet te rijden met deze C-spec. Verstappen ondervond inderdaad aan de lijve dat de betrouwbaarheid nog niet in orde was. Niet alleen tijdens de kwalificatie in Singapore kende hij problemen, maar ook tijdens de race. Zowel achter de safetycar als tijdens zijn pitstop sloeg zijn wagen bijna af.

"We accepteerden de risico's toen we besloten om deze motor te gebruiken. Hij leverde iets meer vermogen, al was hij nog wel een beetje ongepolijst", zei teambaas Christian Horner gisteren na afloop van de race. "Maar door de toename van het vermogen kwamen we gisteren op de eerste rij terecht en droeg dit vandaag bij om de tweede positie te behalen."

Om de problemen te verhelpen, zal Verstappen zijn motor moeten wisselen en dat levert hem een gridpenalty op. Op de vraag of deze motorwissel tijdens het komende raceweekend in Rusland zal plaatsvinden, antwoordde Horner: "We moeten er nog naar kijken, maar Sochi is een voor de hand liggende plek."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen