Gridstraf voor Ricciardo na 'een domme fout'

4a01-cb26-9995-41958016f98b_5e3f9debd4e7c4a1669b9b56d3bb17eb8b575b52

Daniel Ricciardo maakte tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan wel een hele vreemde fout. De Australiër reed tegen Toro Rosso-coureur Daniil Kvyat aan. Dit gebeurde echter niet op hoge snelheid, maar toen hij langzaam achteruit reed. Voor deze actie heeft de Renault-coureur een gridstraf van drie plaatsen voor de Grand Prix van Spanje gekregen.

Ricciardo en Kvyat waren tijdens de 32ste ronde van de race op het circuit van Baku met elkaar in gevecht. In bocht drie ging het mis en kwamen beide coureurs in de uitloopzone te staan. Ricciardo wilde vervolgens zo snel mogelijk weer de baan op, maar zag de Rus niet staan. "Dit was een domme fout van me. Ik ging voor de inhaalactie, maar had vrijwel gelijk door dat ik van te ver terug kwam. Toen blokkeerde ik een wiel en schoot door”, laat Ricciardo aan Ziggo Sport weten.

Ricciardo neemt alle schuld op zich voor de vreemde actie. “Het was denk ik een beetje paniek en haast van mijn kant. Ik wilde niet te veel tijd verliezen en wist niet dat Daniil er stond. Ik vind het vreselijk voor het team, en het spijt me ook voor Daniil."

Alle interviews van Jack Plooij uit Baku zijn te horen op Grand Prix Radio.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden