monzathursday3

Ieder raceweekend is er een hoop te zien en te beleven op de baan, maar ook ernaast en op sociale media. Om nog een beetje in de sfeer van het raceweekend te blijven nemen we je mee in de leukste momenten van het afgelopen raceweekend. In deze editie van Groeten uit: de Grand Prix van Italië op het legendarische circuit van Monza. Met onder andere de verrassende overwinning van McLaren en Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas die wederom de Shoey van Ricciardo wist te ontwijken en de champagne-skills van Lando Norris.

Numeriek feitje Monza 2021

Een Reddit-gebruiker kwam na afloop van de Grand Prix van Italië met een bijzonder feitje. Monza was een 1-2 finish voor de coureurs met startnummer 3 en 4. Ze bezorgden McLaren de 5e podiumposities van het seizoen. Het was Ricciardo zijn 6e top zes finish voor het team in het weekend dat coureur met startnummer 7 niet meedeed. Het bezorgde Ricciardo zijn 8e overwinning van zijn carrière, 9 jaar na de laatste overwinning van McLaren.

Shoey-ontwijker Valtteri Bottas

Valtteri Bottas had al vaker op het podium gestaan op het moment dat Daniel Ricciardo een shoey deed. De Australiër was er daarom ook van overtuigd dat Bottas al eens een shoey gedaan had. In de persconferentie na afloop van de Grand Prix van Italië gaf de Fin echter toe dat hij het altijd heeft kunnen ontwijken.

Lando Norris zijn champagne-skills

Lando Norris heeft het vaker gedaan, de champagnefles op de grond slaan, zodat deze nog meer gaat spuiten. In Oostenrijk 2020 ging dat allemaal goed. Een paar races later stond zijn toenmalige teamgenootje Carlos Sainz op het podium in Monza, bij het feest na de race zou Norris wederom de fles op de grond slaan, alleen was het asfalt van de pitstraat toen iets minder vergevingsgezind en brak de fles in stukken. Nu een jaar later in Monza stond de Brit zelf op het podium, daar ging het wederom bijna mis toen de fles wegvloog.

Reactie Bottas op crash Verstappen / Hamilton

Valtteri Bottas werd na afloop van de Grand Prix van Italië kort gevraagd een reactie te geven op de beelden van het ongeluk tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Hieronder is de geestige reactie van Bottas te zien op het voorval.

Helmet-cam

In België was de camera in de helm al even te zien bij Fernando Alonso in de trainingen. Een indrukwekkend beeld. In Monza was de camera terug. Dit keer was de camera gevestigd in de helm van George Russell en waren de beelden te zien tijdens de sprintrace op zaterdag.

Bijna het haasje

Regelmatig zien we dieren op circuits rondlopen. Eén keer per jaar wordt hun rust wreed verstoord als de Formule 1 een weekend komt racen in hun 'thuis'. In Monza was er naast de gevechten tussen de Haas-coureurs ook een andere haas op de baan. Deze moest even rennen voor zijn leven toen Nicholas Latifi eraan kwam. Gelukkig wist de Canadees het beestje te ontwijken. Een eekhoorn had later in het weekend minder geluk toen deze het pad met Max Verstappen kruiste. Die beelden tonen we maar niet nog een keer.

Lees ook: Jack Plooij over bron vertrek Vettel: “Het was een coureur”

Lees ook: George Russell alweer in de punten: “Het is ongelofelijk”

Lees ook: Palou wint en pakt leiding in IndyCar-kampioenschap

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden