Grosjean biedt excuses aan voor speculatie over F1-toekomst Haas

1018100921-SUT-20200703-01_092535MS1_1919-371

Ondanks dat het team van Haas een hele goede zondag had in Hongarije, liep niet alles op rolletjes voor het Amerikaanse Formule-1 team. Toen Romain Grosjean voorafgaand aan het weekend gevraagd werd naar zijn aflopende contract deed hij een uitspraak die niet helemaal goed viel bij teambaas Guenther Steiner.

De Fransman suggereerde namelijk dat een mogelijk vertrek van Haas uit de F1 een groot probleem kan zijn voor zijn carrière. Steiner haakte vervolgens in op de uitspraak en zei dat het niet aan een rijder is om te spreken over dat soort zaken.

Echt boos was Steiner niet zegt hij. 'Ik was slechts verbaasd, dat hij zoiets zei. Ik kan vrij snel reageren op dingen maar ik ben ook vrij snel weer kalm, hij heeft zijn excuses aangeboden en dan is het goed. Ik denk niet dat hij het zo had willen zeggen.'

Een probleem tussen rijder en teambaas lijkt dus in ieder geval opgelost, maar het feit dat een coureur een mogelijk vertrek van zijn team opnoemt is wellicht veel zorgwekkender. Zeker als je beseft dat Guenther Steiner op de uitspraak zelf ingaat en niet op het onderwerp van de uitspraak.

Een punt dus afgelopen zondag, voor Haas. Maar het nieuwste F1-team op de grid zal er wellicht nog veel meer nodig hebben wil het eigenaar Gene Haas overtuigen van een langer verblijf in de Formule-1.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen