Grosjean dichtbij deal voor Mercedes F1-test

grosjean

Grosjean gaat waarschijnlijk toch een laatste Formule 1-test bij het team van Mercedes doen. Na het vreselijke einde van zijn Formule 1-carrière met een horrorcrash in Bahrein, bood Toto Wolff hem een test aan in de Mercedes. De Mercedes-teambaas houdt zich aan zijn woord en de test lijkt er nu eindelijk te komen.

Tijdens een Q&A op Twitch, kreeg Grosjean de vraag of hij al een aanbod van Toto Wolff heeft gehad om te mogen testen in de Mercedes. Hij antwoordde: "Ja, ik heb met ze gebeld en we zijn bezig de deal af te ronden. Ik denk dat het mega wordt."

https://twitter.com/JunaidSamodien_/status/1363454421380853763?s=20

Toto Wolff kwam op het idee nadat het vreselijke ongeluk tijdens de GP van Bahrein de F1-carrière van Grosjean beëindigde. Als één van zijn oude teams hem geen kans zou aanbieden om nog in een F1-auto te rijden, zou Toto het hem aanbieden. Wolff heeft zich aan zijn woord gehouden en het lijkt een kwestie van tijd te zijn tot we Grosjean in een Mercedes zien.

Vervolg carrière

Al voordat Grosjean crashte, was bekend dat de Fransman zou stoppen in de Formule 1. Haas verlengde zijn contract niet en gaat dit jaar door met de rookies Mick Schumacher en Nikita Mazepin. Des te pijnlijker voor Grosjean dat zijn F1-carrière eindigde met deze horrorcrash in Bahrein. Het einde van zijn racecarrière is het echter niet. In 2021 gaat de Fransman Indycar rijden voor het team van Dale Coyne Racing.

Lees ook: Vijf alternatieven voor een tweede Amerikaanse Grand Prix

Lees ook: Jack Plooij aanstaande maandag te gast bij F1 aan Tafel

Lees ook: Pietro Fittipaldi test- en reservecoureur Haas in 2021

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden